Αποσωληνώθηκε ο 15χρονος που υπέστη θερμοπληξία και είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος

Ημερομηνία:

Χαμόγελα και άκρατη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του 15χρονου, ο οποίος μετά από θερμοπληξία, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος στο Τορίνο.Πλέον, ο νεαρός αποσωληνώθηκε – βρισκόταν σε καταστολή στη ΜΕΘ μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος που κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί μετά από σοβαρό που του παρουσιάστηκε από θερμοπληξία.

Ο έφηβος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ στο Τορίνο έχοντας υποστεί οξεία ηπατική ανεπάρκεια, αποτέλεσμα της θερμοπληξίας που υπέστη όταν έκανε πεζοπορία στο Μέτσοβο.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου, στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και μετά στο νοσοκομείο του Ρίου και τέλος στο Τορίνο. Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες και έγινε η μεταμόσχευση.

Η επέμβαση μεταμόσχευσης έγινε την περασμένη Τετάρτη (30.07.2025) – το χειρουργείο, που διήρκεσε 8,5 ώρες, στέφθηκε με επιτυχία. Αμέσως μετά, το παιδί μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα, γράφει το ifarsala.gr, η τοπική κοινωνία των Φαρσάλων στέκεται στο πλευρό του 15χρονου. Χθες το πρωί πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για κοινή προσευχή και κατέκλυσε τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία υπέρ υγείας και ταχείας ανάρρωσής του.

Μέλη της οικογένειας, φίλοι, αλλά και κάτοικοι των Φαρσάλων έδωσαν το «παρών», δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια.

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Χαμός στη Βουλή της Αρμενίας – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών – ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνικό άγριας έντασης έλαβε χώρα στην Εθνοσυνέλευση της Αρμενίας,...

42 μαθητές από 2 γυμνάσια της Πάτρας κατατάχθηκαν στην ομάδα υψηλού κινδύνου διατροφικής διαταραχής

Σαράντα δύο μαθητές από δύο γυμνάσια της Πάτρας κατατάχθηκαν...

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Ακροβατικά στην κουζίνα!

ΗΝτορέττα Παπαδημητρίου απέδειξε πως τα χρόνια της στον αθλητισμό...