AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ: Μήπως να σταματήσουμε το ακορντεόν; ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

    Ημερομηνία:

    Εύστοχο σχόλιο του καθηγητή Υγιεινής του πανεπιστημίου της Πάτρας Απόστολου Βανταράκη, για το τι σημαίνει πρόληψη για τον κορωνοϊό:

    GLEARNET

    Πρόληψη…πριν αρχίσουν την άνοδο τα κρούσματα…ΠΡΟΛΗΨΗ στην κοινότητα…αλλιώς ακολουθούμε τα…νοσοκομεία. Την πρόληψη την αποτελούν μέτρα που θα λαμβάνονται πριν το lockdown και όχι μελέτη των κρουσμάτων. Όπως για παράδειγμα συστηματικός εκτεταμένος επιδημιολογικός έλεγχος της διασποράς και άμεση ιχνηλάτηση και επιτήρηση σε περιφερειακό επίπεδο. Όπως είναι η οργανωμένη στρατηγική ανοίγματος και διαχείρισης με μελετημένο τρόπο και προετοιμασία. Γιατί πολύ απλά πρέπει να προβλέψεις πως θα αντιδράσει ο πληθυσμός στο οποιοδήποτε μέτρο πάρεις ακόμα και το άνοιγμα. Όταν χειρίζεσαι τον πληθυσμό σαν να είναι ασθενείς στο νοσοκομείο ενώ έχουν πολύ διαφορετική φιλοσοφία, πολύ απλά τα μέτρα που θα πάρεις θα είναι χωρίς αποτέλεσμα και θα φτάσεις πάλι σε lockdown δημιουργώντας αντίθετα αποτελέσματα. Η Δημόσια Υγεία είναι ολιστικές δράσεις στην κοινότητα και όχι μέτρα που λαμβάνεις στα νοσοκομεία… αν θέλουμε να το καταλάβουμε μήπως και σταματήσουμε αυτές τις κινήσεις ακορντεόν (άνοιξε κλείσε κλπ)

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ: Η καταγγελία πήγε… στο βρόντο;

    Καταγγελία για παράνομη απόλυση εργαζόμενου σε πασίγνωστο κατάστημα πολυεθνικής...

    ΑΧΑΪΑ: Αυτός είναι ο Πατρινός επιχειρηματίας που μετέτρεψε σε ξενοδοχείο 12 σουιτών το Beau Rivage στο Λόγγο – ΦΩΤΟ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%8a%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7/

    Αλέξανδρος Τσουβέλας: Ιερείς έκαναν μήνυση στον γνωστό κωμικό για ύβρεις σε παράστασή του

    Σε μπελάδες φαίνεται πως έχει μπει ο Αλέξανδρος Τσουβέλας, καθώς ιερείς αποφάσισαν...