Αποσύρονται τα αθλητικά παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» – Έντονη η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη

    Ημερομηνία:

    Αποσύρονται από την αγορά τα αθλητικά παπούτσια «ΜΠΑΣΟΚ» που δημιούργησε πριν από λίγες ημέρες, 17χρονος επιχειρηματίας από τη Ρόδο. Τα λευκοπρασινα σνίκερς με σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» είχαν πάνω τους παράφραση της ονομασίας του ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο ήλιο, λογότυπο του κόμματος.

    Το κόστος τους ξεπερνούσε τα 200 ευρώ και από την πρώτη ώρα της παρουσίασής τους είχαν μεγάλη ζήτηση. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις 3 του Σεπτέμβρη, 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

    IMG_8558
    IMG_8559

     

    Ωστόσο, έντονα και άμεσα αντέδρασε η Τρικούπη. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και δικηγόρος, Δημήτρης Μάντζος επικοινώνησαν με τον επιχειρηματία και ζήτησαν να αποσυρθεί το προϊόν, καθώς απαγορεύεται η εμπορική χρήση του ονόματος και σήματος του κόμματος αφού παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία (αρ. 66Ε του ν.2121/1993).

    Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών, συμφώνησε στην απόσυρση του προϊόντος από την παραγωγή και την προώθηση. Όπως λένε πηγές στο protothema.gr, ο ίδιος υποστήριξε ότι ο παππούς του ψήφιζε ΠΑΣΟΚ για αυτό και έχει μια ιδιαίτερα συναισθηματική σχέση και νοσταλγία με το κόμμα.

    IMG_8561

    Σημειώνεται, πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Τρικούπη και προσωπικά ο Παναγιώτης Βλάχος παρεμβαίνουν νομικά για εμπορική χρήση του ονόματος ή του λογότυπου του ΠΑΣΟΚ. Στο παρελθόν, έχουν ζητήσει από εταιρεία fast food να αποσύρει την ονομασία «ΠΑΣΟΚ» από μπέργκερ ακόμη και από είδη βάπτισης.

    Όπως αναφέρει ο νεαρός επιχειρηματίας στο Instagram : «Δεν θα πουληθούν άλλα παπούτσια, τα έχουν μόνο όσοι πρόλαβαν να τα πάρουν»

    241480838_4366458733449902_4168522304284609289_n
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το FLAMIS.GR συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

    Για σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου προκήρυξαν απεργία οι ενώσεις...

    ΠΑΤΡΑ: Επιασαν τρία άτομα για τα τηλεφωνήματα με τα “μαϊμού τροχαία”

    Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες στην...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9-4-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ   ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ   ΜΑΣ ΕΛΕΝΗ  ΧΗΡΑ  ΧΡΗΣΤ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ  ΓΕΝΟΣ ...

    ΠΑΤΡΑ: Μειώνεται η τιμή της βενζίνης… λόγω Τραμπ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ

    Να και κάτι καλό που πρόκειται να φέρουν οι...