Αποτελεσματική η συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη, Φωκίωνα Ζαΐμη με την Πρεσβεία της Σλοβενίας

    Ημερομηνία:

    Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από φοιτητές και επιστήμονες πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Πρεσβεία της Σλοβενίας στην Ελλάδα η εκδήλωση με τίτλο: «Ευαισθητοποίηση σχετικά με τους Επικονιαστές και τη Μελισσοκομία & η Διατήρηση του Οικοσυστήματος των Επικονιαστών, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη συνεργασία με την  Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά και καινοτόμα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που προχωράνε με συνέπεια και στόχευση, στις δράσεις εξωστρέφειας στο πλαίσιο ευρωπαϊκών και διεθνών συνεργασιών της ΠΔΕ, ενώ τόνισε κατά τον χαιρετισμό του: «Αυτή η σύμπραξη θα προωθήσει τη συνέργεια μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Σλοβενίας για τη στήριξη της καινοτομίας, την ενίσχυση της παροχής νέων δεξιοτήτων, την προώθηση της αγροδιατροφής με τον σχεδιασμό και τη δημιουργία νέων προγραμμάτων και δράσεων».

    20231205_zaimis_slovenia_5_1.jpg

    Μετά τον χαιρετισμό και τις ευχαριστίες της Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σλοβενίας στην Ελλάδα, TamaraWeingerlPozar, πραγματοποίησε διάλεξη για τη μελισσοκομία και τα φυτά μέσα σ΄ ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται η Επίκουρη Καθηγήτρια, Dr. Maja I. SmodisSkerl τονίζοντας ότι η μελισσοκομία είναι ένας πολύ σημαντικός και ιδιόμορφος κλάδος της γεωργίας. «Η μέλισσα είναι ένα κοινωνικό έντομο που μπορεί να υπάρξει μόνο ως μέλος της κοινωνίας του μελισσιού. Συμβάλλει στην επικονίαση των φυτών, παρέχοντας το ένα τρίτο της τροφής του ανθρώπου με τη μορφή φρούτων και λαχανικών, και δίνει χρώμα στη φύση με την ύπαρξη χιλιάδων ανθών. Παράλληλα, εκτός από το μέλι, παράγει πλήθος προϊόντων, όπως γύρη, βασιλικός πολτός, πρόπολη, κερί και δηλητήριο», είπε η Dr. Maja I. SmodisSkerl.

    20231205_zaimis_slovenia.jpg

    Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Βοτανικό κήπο του Πανεπιστημίου, όπου είχαν φυτευτεί φυτά που προσελκύουν τις μέλισσες, δωρεά της Πρεσβείας της Σλοβενίας με τη στήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΔΕ και με την επιμέλεια του Δ/ντη του Βοτανικού Κήπου και Καθηγητή Βιολογίας, Παναγιώτη Δημόπουλου.

    Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, ο ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δρ. Κώστας Μπαγινέτας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, ο Διευθυντής του Βοτανικού κήπου και Καθηγητής Βιολογίας, Παναγιώτης Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης, ο επιστημονικός Συνεργάτης της ΠΔΕ σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Ζαχαράτος και η Πρέσβης της Σλοβενίας στην Ελλάδα, TamaraWeingerlPojar.

    Στο τέλος πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων μεταξύ της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, του Πανεπιστημίου Πατρών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλγόριθμος αντί εργαζομένων

    Του Κωνσταντίνου Τηλιγάδα* Κατατέθηκε στην Βουλή  το νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει...

    Σεισμός στην Δυτική Ελλάδα

    Σεισμός 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο...

    Πατέρας χτύπησε το 10χρονο παιδί του – Τον κατήγγειλε η σύζυγός του

    Μία ακόμα περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε, αυτή την φορά...

    ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ: Το μετρό της Θεσσαλονίκης και το τρένο της Πάτρας

    της Κατερίνας Γρ. Σολωμού*           ...
    Best Shop