Αρακάς κοκκινιστός: Η μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της

    Ημερομηνία:

    Αγαπημένο λαδερό φαγητό, ο κοκκινιστός αρακάς, με τις πατάτες, είναι από εκείνα που «αντέχουν» ακόμη και τα μικρά παιδιά.

    Η διατροφική αξία του αρακά είναι υψηλή, είναι κατάλληλος για χορτοφάγους, γλυκός στη γεύση και πολύ εύκολος στην προετοιμασία.

    Το ιδανικό για τον αρακά, είτε γίνει κοκκινιστός, είτε λεμονάτος, είναι αν σερβιριστεί ζεστός ή σε θερμοκρασία δωματίου.

    Μπορούμε να προσθέσουμε ανάλογα την εποχή κι αλλά λαχανικά, εκτός από τις πατάτες και τα καρότα, όπως, μελιτζάνες και κολοκύθια το καλοκαίρι.

    Υλικά:

    • 500 γρ. αρακάς καθαρισμένος
    • 2 καρότα μέτρια σε ροδέλες
    • 2 πατάτες μέτριες κομμένες σε μεγάλους κύβους
    • 1 κρεμμύδι ξερό σε ψιλά καρέ
    • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα με τα φύλλα τους – ροδέλες
    • 1  κ.σ. πελτέ ντομάτας γεμάτη
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 1/3 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
    • Αλάτι – Πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Ζεσταίνουμε σε φαρδιά, ρηχή, κατσαρόλα τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Το υπόλοιπο θα το αφήσουμε για το τελείωμα του αρακά.

    Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σε μέτρια φωτιά για 3′, χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τρίβοντας στη βάση της κατσαρόλας για 1′.

    Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά.

    Ρίχνουμε ζεστό νερό, να μισοσκεπάζονται τα υλικά.

    Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20′, από την ώρα που θα πάρει βράση το φαγητό.

    Στο τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο και βράζουμε για 10′ επιπλέον σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνει ο αρακάς, μόνο με το λάδι του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε αυτή την ηλικία είναι πιθανότερο ένας άντρας να απατήσει

    Ηαπιστία είναι ένα κοινό αγκάθι σε πολλές μακροχρόνιες σχέσεις και...

    Παραμένετε σε μία σχέση που δεν αξίζει; Δέκα σημάδια για να το καταλάβετε

    Όλοι έχουμε κάνει σχέση με ανθρώπους που ξέρουμε ότι δεν είναι...

    Ακρίβεια: Χωριάτικη σαλάτα από.. “χρυσάφι” – Από συνοδευτικό έγινε κυρίως πιάτο

        Του Θάνου Κλωνόπουλου Τα παλιά τα χρόνια λέγαμε… «Πιάσε μια χωριάτικη». Σήμερα...

    Beach bars στη Χαλκιδική με «τιμές πίστας», ζώνες χρέωσης και ξαπλώστρες! ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ

    Η Χαλκιδική φαίνεται να υιοθετεί με ταχύτητα το μοντέλο τιμολόγησης και...