Άρειος Πάγος: Μη αξιόποινη πράξη η “εκμετάλλευση πόρνης” με βάση τον νέο ποινικό κώδικα – Πώς αθωώθηκε 50χρονος

    Ημερομηνία:

    Μη αξιόποινη πράξη θεωρείται πλέον βάσει του ποινικού κώδικα που άρχισε να εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου του 2019 η πράξη της “εκμετάλλευσης πόρνης“. Έτσι ο Άρειος Πάγος αθώωσε αλλοδαπό που προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά την καταδίκη του για το συγκεκριμένο αδίκημα σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή.

    Συγκεκριμένα, ο προσφεύγων, 50χρόνος Αλβανός υπήκοος, κηρύχθηκε ένοχος το 2018 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης γιατί «κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Μάϊο του έτους 2012 έως και τη σύλληψή του στις 3-9-2012 συντηρήθηκε εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ΄ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της».

    Ο κατηγορούμενος άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο η οποία έγινε δεκτή από τους δικαστές του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου που τον κήρυξαν αθώο λόγω των προβλέψεων του νέου ποινικού κώδικα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Πάολα ήρθε στην Πάτρα και έκανε… ζημιές – ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ

    Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίστηκε η Πάολα στην...

    Αναβίωση της Αδελφοποίησης Κερύνειας Αιγιαλείας – Κερύνειας Κύπρου

    Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2025, πραγματοποιήθηκε στην Κερύνεια του...

    Τις «Οχτώ Γυναίκες Κατηγορούν» του Πάνου Αναστασόπουλου παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

    Τη θεατρική παράσταση «Οχτώ Γυναίκες Κατηγορούν» του Πάνου Αναστασόπουλου...

    Η Valentina Nappi με μαύρο μπικίνι σε σκάφος στην νήσο Πόντσα

    Η Valentina Nappi με μαύρο μπικίνι σε σκάφος στην...