Αργεντινός οπαδός ξέθαψε το κρανίο του παππού του και το πήρε μαζί του στον τελικό του Copa Sudamericana (βίντεο)

Ημερομηνία:

Αν το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή είναι μια οικογενειακή υπόθεση, τότε φαίνεται ότι ένας φίλαθλος μιας ομάδας από το Μπουένος Άιρες πήρε τον συγγενή του μαζί του σε έναν τελικό κυπέλλου – αλλά με έναν μακάβριο τρόπο.

PHILOXENIA

Το Σάββατο ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του Κόπα Σουνταμερικάνα του 2024 – την νοτιοαμερικανική εκδοχή του Europa League – με την Αργεντίνικη ομάδα Racing Club de Avellaneda να αντιμετωπίζει την Βραζιλιάνικη ομάδα Cruzeiro.

Ωστόσο, ένας φίλαθλος της Racing που παραβρέθηκε στον τελικό στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, Ασουνσιόν, αποφάσισε να φέρει το κρανίο ενός αποθανόντος συγγενή του μαζί του.

Όταν η ESPN Αργεντινής μίλησε με τον άνδρα και τον φίλο του σχετικά με το γιατί είχαν τα ανθρώπινα λείψανα μαζί τους, εκείνος εξήγησε ότι δεν επρόκειτο για το κεφάλι ενός τυχαίου ατόμου.

«Είναι ο παππούς μου, ο Βαλεντίν Αγκιλέρα, ένας φανατικός οπαδός της Racing», εξήγησε ο άνθρωπος (σύμφωνα με το Fox Sports Mexico). «Η Racing είναι η αγάπη μου και ο ίδιος είναι η αγάπη μου επίσης, ο παππούς μου».

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο φίλαθλος πρόσθεσε ότι παίρνει τον παππού του παντού μαζί του.

Φαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο παππούς επανεμφανίζεται για αθλητική δόξα.

Το 2019, πολλαπλές αναφορές από μέσα όπως το Sports Illustrated και το CNN αποκάλυψαν ότι ένας άνδρας με το όνομα Γκαμπριέλ Αράντα – που μοιάζει με τον φίλαθλο του τελικού του Σουνταμερικάνα – ανέσυρε το κρανίο του παππού του (που λεγόταν και Βαλεντίν) για να τιμήσει τη νίκη της Racing στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19.

Ευτυχώς για αυτόν τον φίλαθλο, τα λείψανα του παππού του έγιναν μάρτυρες ενός ακόμα κεφαλαίου στην αθλητική ιστορία της Racing.

Η Racing Club – γνωστή και ως «La Academia» – κέρδισε το πρώτο Κόπα Σουνταμερικάνα στην ιστορία της, νικώντας την Cruzeiro με 3-1.

Ο Γκαστόν Μαρτιρένα σκόραρε το πρώτο γκολ στο 15ο λεπτό, ενώ ο Αντριάν Μαρτίνεζ διπλασίασε την τύχη της Racing στο 21ο λεπτό.

Η Cruzeiro έκανε το παιχνίδι ενδιαφέρον στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με το γκολ του Κάιο Χόρχε στο 53ο λεπτό, πριν ο αντικαταστάτης Ρότζερ Μαρτίνεζ σφραγίσει τη νίκη της Racing στο 6ο λεπτό του καθυστερημένου χρόνου.

Η Racing έχει επίσης κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες – την νοτιοαμερικανική εκδοχή του Champions League – το 1967.

Έχει κερδίσει επίσης το αργεντίνικο πρωτάθλημα 18 φορές – τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό τίτλων πίσω από τις πανίσχυρες ομάδες Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο 4ο Πανελλήνιο Forum Πολιτισμού και Τουρισμού στο Αίγιο

Σε πανελλήνιο σημείο συνάντησης για τον πολιτισμό και τον...

Συγκινεί η Βικτώρια Δέλλα ανήμερα των γενεθλίων της Γωγώς Μαστροκώστα

Συγκίνηση προκάλεσε η ανάρτηση της Βικτώριας Δέλλα για τη Γωγώ...

Ακόμη ένα ογκολογικό φάρμακο αποσύρεται από την Ελλάδα

Αναστάτωση στη μεγάλη κοινότητα των ασθενών με καρκίνο του μαστού αλλά...

Πετρούπολη: Αγριογούρουνα έφτασαν μέχρι καφετέρια – ΒINTEO

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν κάτοικοι και περαστικοί στην Πετρούπολη, όταν...