Αρνό Ζεράλ: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης (Βίντεο)

    Ημερομηνία:

    Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης έκανε χθες ο Γάλλος Αρνό Ζεράλ, βουτώντας με μια ανάσα στα 120 μέτρα βάθος.

    Την ιστορική αυτή βουτιά έκανε στον διαγωνισμό Vertical Blue στις Μπαχάμες, μέσα σε χρόνο τρία λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν περίπου 40 από τους καλύτερους ελεύθερους δύτες στον κόσμο, οι οποίοι πραγματοποιούν τις βουτιές τους στο Dean’s Blue Hole, μια φυσική μπλε τρύπα βάθους 202 μέτρων.

    Φλίγκος

    «Παρέμεινα πολύ συγκεντρωμένος και ήρεμος κάτω από το νερό. Ήμουν σε θέση να κάνω σπριντ από τα 120 μέτρα στα 50 μέτρα όταν ανέβαινα» δήλωσε ο δύτης στο AFP. «Όταν επέστρεψα στην επιφάνεια, η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Είχα στο μυαλό μου αυτή τη σκηνή από την ταινία ‘Απέραντο Γαλάζιο’ όπου ο Ζακ Μαγιόλ ανεβαίνει μετά από ελεύθερη κατάδυση με τον κριτή να λέει ‘έκανε 120 μέτρα’. Το να είσαι ο πρώτος που φτάνει αυτό το μυθικό σημείο είναι τεράστιο».

    Να σημειωθεί ότι είναι το 7ο παγκόσμιο ρεκόρ που κάνει ο Γάλλος αθλητής,. Μάλιστα, το 2020 είχε σπάσει ξανά το ρεκόρ στην Καλαμάτα όταν με μια αναπνοή βούτηξε στα 112 μέτρα σε 3 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Eurobasket 2025: Bαριά ήττα για την Εθνική στην αναμέτρηση με την Τουρκία (68-94)

    Σε πολύ κακή βραδιά η Εθνική μας ομάδα, ηττήθηκε...

    Ο Χένρι Καβίλ τραυματίστηκε πριν ξεκινήσει το remake του «Highlander» – Αναβάλλονται τα γυρίσματα για το 2026

    Μία πολύ δυσάρεστη είδηση απογοήτευσε τους θαυμαστές του Χένρι Καβίλ,...

    Ολυμπιακός: Με Ταρεμί και Ποντένσε η αποστολή για Πανσερραϊκό

    Ο Μεχντί Ταρεμί και ο Ντάνιελ Ποντένσε βρίσκονται στην αποστολή του Ολυμπιακού για...

    Η κυβέρνηση Τραμπ κατέστρεψε αντισυλληπτικά αξίας 10 εκατ. δολαρίων

    Ένα τεράστιο αριθμό αντισυλληπτικών αξίας σχεδόν 10 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο...