Ασπρόπυργος: Το λάθος που «πρόδωσε» τους δολοφόνους του 54χρονου σεκιούριτι – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

    Ημερομηνία:

    Σενάριο αστυνομικής ταινίας θυμίζει η εξιχνίαση της δολοφονίας του 54χρονου φύλακα που συνέβη τον περασμένο Ιούλιο εντός φωτοβολταϊκού πάρκου στο ΧΥΤΑ Φυλής καθώς ένα φαινομενικά ασήμαντο λάθος των δραστών έμελλε να τους «προδώσει» και να αποκαλύψει τα ίχνη τους στις Αρχές.

    Φλίγκος

    Η υπόθεση διαλευκάνθηκε πρόσφατα από τους έμπειρους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, οι οποίοι, μετά από επισταμένη έρευνα και ανάλυση των στοιχείων, κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη τεσσάρων Ρομά από την Αλβανία και να τους περάσουν χειροπέδες.

    Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα στο φως το protothema.gr, αποτυπώνονται κάποιοι από τους φερόμενους ως δράστες να κάθονται σε μία καφετέρια στα Πατήσια μερικές ώρες μετά το έγκλημα. Σε αυτή την καφετέρια λοιπόν, ένας από αυτούς έκανε το μοιραίο λάθος. Πήρε την απόφαση να πετάξει το κινητό του θύματος στον δρόμο προκειμένου να το ξεφορτωθεί. Η κίνηση του αυτή ήταν καθοριστική γιατί το κινητό έμελλε να «μιλήσει» και να αποκαλύψει την ταυτότητά τους. Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή…

    drastes__3_
    Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Ασπρόπυργο

    Η δολοφονία

    Ήταν ξημερώματα Σαββάτου της 15ης Ιουλίου, όταν ο 54χρονος φύλακας δέχθηκε άγρια επίθεση από τους τέσσερις Ρομά οι οποίοι, κρατώντας σιδερένια αντικείμενα, τον χτύπησαν αλλεπάλληλα στο κεφάλι.

    Στη συνέχεια οι δράστες έκλεψαν χαλκό, απέσπασαν το τσαντάκι του φύλακα το οποίο περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα και τον εγκατέλειψαν σχεδόν νεκρό. Το θύμα εντοπίστηκε αρκετή ώρα μετά τον ξυλοδαρμό χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ μερικές ημέρες μετά κατέληξε.

    ICECAP

    Το «λάθος» που τους πρόδωσε

    Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, οι δράστες επιβιβάστηκαν στο όχημα τους και κατευθύνθηκαν προς μία καφετέρια στα Πατήσια. Κάθισαν στο μαγαζί και μετά από λίγο ένας από αυτούς, έβγαλε ένα από τα δύο κινητά του φύλακα από το τσαντάκι που είχαν κλέψει και το πέταξε πάνω στο τραπέζι.

    drastes__1_
    Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Ασπρόπυργο, κάθονται σε καφετέρια στα Πατήσια
    drastes__2_

    Τότε, έτερο μέλος της παρέας, έπιασε το κινητό και το πέταξε επιδεικτικά στον δρόμο προκειμένου να το ξεφορτωθεί. Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος. Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ οι τέσσερις Ρομά είχαν αποχωρήσει από το μαγαζί, το κινητό το εντόπισε ένας άνδρας περνώντας έξω από το μαγαζί. Ανέτρεξε στις κλήσεις και είδε πως η τελευταία κλήση ήταν από μία γυναίκα. Επρόκειτο για τη γυναίκα του φύλακα. Κάλεσε τον αριθμό και άκουσε από την άλλη γραμμή μία γυναικεία φωνή να του λέει πως ο άνδρας της έπεσε θύμα επίθεσης και πως το κινητό είναι δικό του.

    Το κινητό παραδόθηκε στις Αρχές με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να σπεύδουν στο σημείο και να διεξάγουν έρευνα. Τελικά, μετά από ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες της περιοχής, εντόπισαν τους εμπλεκομένους και τους πέρασαν χειροπέδες.

    «Δεν του είχαν διαθέσει ούτε αλεξίσφαιρο γιλέκο»

    Να σημειωθεί ότι παλαιότερα, ο γιος του θύματος, μιλώντας στο protothema.gr για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο πατέρας του, είχε αναφέρει πως εκείνη την ώρα ο 54χρονος ήταν μόνος του στο όχημα το οποίο, όπως είπε, δεν διέθετε ούτε κουμπί πανικού, ούτε gps, ούτε κάποιο ασύρματο ή εταιρικό τηλέφωνο ώστε να μπορεί να ειδοποιήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

    Ο γιος του ανέφερε ακόμη ότι το εργοτάξιο δεν περιφρουρούνταν με κάμερες, ούτε διέθετε την σχετική περίφραξη. «Δεν του είχαν διαθέσει ούτε το απαραίτητο αλεξίσφαιρο γιλέκο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Αύριο το τελευταίο αντίο στην 46χρονη που πάλεψε αλλά… λύγισε

    Σε ηλικία μόλις 46 ετών, έφυγε από τη ζωή...

    Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να πούμε σε ένα ραντεβού, σύμφωνα τουλάχιστον με έναν σύμβουλο σχέσεων

    Υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια ότι μια σχέση θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, ή...

    ΑΧΑΪΑ: Άνεργοι λαμβάνουν επιχορήγηση 14.800 ευρώ για 250 νέα επιχειρηματικά σχέδια

    Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενέκρινε 250 επιχειρηματικά σχέδια ανέργων...