Αθώος κρίθηκε 48χρονος γιατρός που είχε καταδικαστεί για κακοποίηση της κόρης του

Ημερομηνία:

Αθώος, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης 48χρονος που καταγγέλθηκε το 2016 για κατάχρηση ανηλίκου με θύμα την (τότε) 4χρονη κόρη του.

Ύστερα από δύο καταδικαστικές αποφάσεις, η υπόθεση επέστρεψε στο Εφετείο κατόπιν αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Η απόφαση για την αθώωση ελήφθη με ψήφους 6-1.

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης και στις αρχές του 2021 το Εφετείο τον έκρινε εκ νέου ένοχο, μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή κατά 6 χρόνια (κάθειρξη 7 ετών). Με την απόφαση αυτή επέστρεψε στις φυλακές, αλλά προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, με αίτηση αναίρεσης που έγινε δεκτή.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση επέστρεψε στο Εφετείο, που κατόπιν πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας έκρινε τον 48χρονο αθώο. Από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος δήλωνε αθώος, αποδίδοντας την εις βάρος του καταγγελία σε «σκευωρία».

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Αδιέξοδο στη δίκη Κλάνσι: Ένας ένορκος κρατά σε αναμονή την ετυμηγορία για τη δολοφονία των τριών παιδιών της

Η δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι, της μητέρας από τη Μασαχουσέτη που κατηγορείται για...

Κώστας Σβόλης: Η δημοτική Αρχή έχασε με λάθος κινήσεις αυτή την πλατεία 5,6 στρεμμάτων στα Ζαρουχλέϊκα – φωτο

Εργαψε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων...

Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Παρασκευή 4-9-2026

ΚΗΔΕΙΑ Την πολυαγαπημένη  μας ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟΛ. ΖΥΓΟΜΑΛΑ ΕΤΩΝ  70 Κηδεύουμε την Παρασκευή 4-9-2026...