Attica – Παγκρήτια: Προχωρούν σε εξυγίανση και ίδρυση νέας τράπεζας

    Ημερομηνία:

    H Thrivest Holding υπέγραψε χθες Συμφωνία Μετόχων με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εκκινώντας τη διαδικασία εξυγίανσης της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας. Στόχος, η συγκρότηση μίας νέας, υγιούς και αναπτυξιακής Ελληνικής Τράπεζας, που θα λειτουργήσει, ως ο 5ος πυλώνας του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Thrivest, πρόκειται για μια συμφωνία που  φέρνει πλήρη εξυγίανση δύο ιστορικών τραπεζικών ιδρυμάτων και αποτελεί το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας. Μέσω της συμφωνίας αυτής, όπως αναφέρει η ανακοίνωση,  η Thrivest Holding των κ.κ. Εξάρχου, Καϋμενάκη και Μπάκου, καθίσταται ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στον τραπεζικό χώρο της Ελλάδας. Η Τράπεζα Αττικής επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι προχωρά άμεσα στα επόμενα βήματα, α) για την υπαγωγή της στο Πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής 3 και β) για τη συγχώνευση.

    GLEARNET

    Το ΥΠΟΙΚ από την πλευρά του επισημαίνει ότι η εν λόγω λύση ήταν η βέλτιστη δυνατή καθώς πρώτον οδηγεί σε μία σειρά από οφέλη, δεύτερον αποτρέπει ζημίες και τρίτον δεν υπήρχε εναλλακτικό σενάριο. Η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου την Τετάρτη

    Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει την Τετάρτη (17/9) συνέντευξη...

    Τέλος οι παλιές ταυτότητες το 2026 – Τι αλλάζει για ταξίδια στην Ε.Ε.

    Οι παλιές αστυνομικές ταυτότητες, που βασίζονται σε προδιαγραφές της δεκαετίας του...

    Κοτόπουλο piccata με σάλτσα λεμονιού και κάππαρης – Απλό και πεντανόστιμο, έτοιμο σε 25′

    Το κοτόπουλο piccata είναι μια κλασική ιταλοαμερικάνικη συνταγή με σάλτσα λεμονιού, βουτύρου...

    Ο Μαρκ Άλμοντ έρχεται στην Αθήνα για δύο συναυλίες

    Ένας καλλιτέχνης που μάς έχει χαρίσει αγαπημένα τραγούδια, μεταξύ...