«Όταν είδα για πρώτη φορά το μικρό, δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα μπροστά μου, ειλικρινά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένα ζώο ήταν σε τέτοια κατάσταση», είπε η κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου Νόη Ψαρουδάκη. «Πιθανότατα τράφηκε με ακατάλληλη διατροφή και έχει σοβαρή έλλειψη σε βιταμίνες και μέταλλα, και αυτό κάνει τα οστά της εξαιρετικά εύθραυστα».
Οι ακτινογραφίες έδειξαν επίσης ότι μια μεταλλική καρφίτσα είχε τοποθετηθεί σε ένα από τα πίσω πόδια του μικρού τετράποδου. Ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ είπε ότι εάν η τίγρης επιβιώσει θα πρέπει να μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο, καθώς ο ζωολογικός κήπος δεν έχει άλλα ζώα του είδους του. Οι διεθνείς οργανώσεις άγριας ζωής και προστασίας των ζώων έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ζωολογικό κήπο για να βοηθήσουν.
Φωτογραφίες από την ημέρα που υποβλήθηκε σε εξετάσεις το τιγράκι
Ο επικεφαλής φύλακας για τα αιλουροειδή του ζωολογικού κήπου, Andrea Cerny, είπε ότι λόγω του μεγέθους, της διατροφής και της επιθετικότητάς τους, οι τίγρεις ήταν δύσκολο να φροντιστούν.
«Μια τίγρης σίγουρα δεν μπορεί να είναι κατοικίδιο. Είναι ένα πολύ επικίνδυνο ζώο», είπε ο Cerny. «Οι περισσότερες από αυτές τις τίγρεις θα εγκαταλειφθούν ή θα σκοτωθούν». Το εμπόριο άγριας ζωής στην Ευρώπη είναι μια επιχείρηση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με την Europol, και η Ασία και η Αφρική είναι κοινή προέλευση εξωτικών ζώων που πωλούνται σε ευρωπαίους αγοραστές.
«Γνωρίζουμε ότι τα ζώα εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα – φίδια, τίγρεις, όπως αυτό, δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει τίγρης», είπε η Μαρία Γανωτή, επικεφαλής της ελληνικής ένωσης διάσωσης άγριας ζωής ANIMA, η οποία έχει φροντίσει συχνά άγρια ζώα που έχουν έχουν εγκαταλειφθεί, όπως φίδια και κροκόδειλοι. «Αυτά συνήθως προέρχονται από σημεία εισόδου όπως η Τουρκία ή η Κύπρος, αλλά η Ελλάδα έχει αρχίσει να γίνεται πύλη εισόδου για την υπόλοιπη Ευρώπη».