Αβραάμ Ζεληλίδης: Επιμένει για τα 200 εκ. βαρέλια στον Πατραϊκό- «Θα έπρεπε το γεωτρύπανο να ξεκινήσει από εδώ»

    Ημερομηνία:

    Επιμένει στην άποψη που είχε εκφράσει και στο παρελθόν σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στον Πατραϊκό, ο Καθηγητής Γεωλογίας,  ειδικός στην Ανάλυση Ιζηματογενών Λεκανών, στην Στρωματογραφία Ακολουθιών και στη Γεωλογία Πετρελαίων του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδης. Σε συνέντευξή του επανέρχεται στο θέμα με αφορμή την έναρξη των ερευνών στην Πελοπόννησο κι επισημαίνει ότι τα γεωτρύπανα θα έπρεπε να ξεκινήσουν τις έρευνες για τα 200 εκ. βαρέλια πετρελαίου από τον Πατραϊκό.

    Όπως αναφέρει ο καθηγητής στην εφημερίδα «Γνώμη», «∆εν πρόκειται για μύθο αλλά για διακριβωμένη αλήθεια με επιστημονική τεκμηρίωση ότι στον Πατραϊκό, υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου 200 εκ. βαρέλια.

    Έχουμε έτοιμο τον Πατραϊκό βιώσιμη και άμεση λύση και τι κάνουμε; Θα έπρεπε το γεωτρύπανο να αρχίσει εξόρυξη στον Πατραϊκό με πιστοποιημένα τεράστιες ποσότητες που θα μας κάλυπταν ενεργειακά. Αλλά; Πρέπει να τονιστεί ότι πέραν της γεωπολιτικής διάστασης του θέματος και των πολλαπλών ερμηνειών, οι εξελίξεις αυτές αφορούν τη ∆υτική Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό γιατί θα έπαιζε κομβικό ρόλο στον ευρύτερο σχεδιασμό για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή με απότοκο την ανάπτυξή της».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Μπραντ Πιτ στην Πάτρα; Γυρίσματα της νέας ταινίας του, «The Riders», ενδέχεται να γίνουν και στην αχαϊκή πρωτεύουσα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%bf-%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84-%cf%80%ce%b9%cf%84-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%af%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bd/

    Το βόλεμα ημετέρων σε φορέα της Πάτρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ad%cf%81%cf%89%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ad%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%82/

    Οπαδική βία στην Ηγουμενίτσα: 4 ανήλικοι και οι γονείς τους στη δικαιοσύνη

    Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν...

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρώτος πύραυλος, οι 500.000 νεκροί και ο νέος βίαιος κόσμος που γεννήθηκε

    Τέσσερα χρόνια πολέμου στην Ουκρανία έχουν αλλάξει ριζικά τον παγκόσμιο...