AXAΪΑ: Ακόμη… περιμένουν αποζημιώσεις οι πυρόπληκτοι στο Κάλφα

    Ημερομηνία:

    Την ένταξη των πυρόπληκτων της Κοινότητας Κάλφα του Δήμου Ερυμάνθου στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την Πάτρα ζητά με επιστολή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής προς τα αρμόδια υπουργεία και τις τοπικές αρχές.

    Oπως υπενθυμίζεται, στις 21 Ιουνίου 2024 εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου, η οποία έπληξε σοβαρά τον οικισμό της Κάλφα. Η φωτιά προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές, με αποτέλεσμα να καούν κατοικίες, αποθήκες, στάβλοι, γεωργικές αποθήκες, καλλιέργειες αλλά και να καταστραφούν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

    Στην επιστολή, που υπογράφει η πρόεδρος του Συλλόγου Διονυσία Σαράμπελα, τονίζεται πως παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει παραδώσει στοιχεία καταγραφής των ζημιών από τις υπηρεσίες της, μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί οικονομικές ενισχύσεις στους κατοίκους που επλήγησαν.

    Ο Σύλλογος ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κατσαφάδου να συμπεριλάβουν και τους κατοίκους της Κάλφα στο καθεστώς αποζημιώσεων που ανακοινώθηκε για τους πληγέντες της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας. Οπως σημειώνεται, οι περισσότεροι από τους κατοίκους δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες, αλλά διαθέτουν νομίμως δηλωμένες αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες στο Ε9, γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

    Οπως αναφέρεται στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη και τον δήμαρχο Ερυμάνθου Θόδωρο Μπαρή, η πυρκαγιά στην περιοχή πριν από 14 μήνες είχε προκαλέσει σημαντικές καταστροφές. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Διονυσία Σαράμπελα κάηκαν έξι σπίτια, γεωργικά μηχανήματα, ποιμνιοστάσια και γεωργικές καλλιέργειες.

    «Πέραν των οικίσκων που παραδόθηκαν από την Περιφέρεια τις πρώτες ημέρες, δεν έχει δοθεί καμία οικονομική αποζημίωση στους πληγέντες συμπολίτες μας» αναφέρει η κ. Σαράμπελα και συμπληρώνει πως «πρόκειται για ένα αίτημα δίκαιο και ηθικό, το οποίο θα ανακουφίσει ουσιαστικά τους συμπολίτες μας και θα συμβάλει στην αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Την έριξε κάτω το κύμα, το είχε πάθει άλλες δύο φορές, δήλωσε γειτόνισσα για τον πνιγμό της γιαγιάς της Ζόζεφιν

    Στην απότομη αλλαγή του καιρού απέδωσε μία γειτόνισσα της γιαγιάς...

    ΑΙΓΙΟ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Εγινε ο καθαρισμός του λιμανιού

    Χθες Κυριακή 31 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε ο υποθαλάσσιος καθαρισμός του...

    «Έτρεχε με πάνω από 150χλμ/ώρα και εγκατέλειψε το σημείο» – Τι λέει ο δικηγόρος του θύματος της οδηγού της Porsche

    Για ισχυρισμούς που «δεν αντέχουν στην κοινή λογική» μιλά ο δικηγόρος...

    Νέος Διοικητής της Ασφάλειας Πατρών ο Γιάννης Σταθούλιας

    Ο Γιάννης Σταθούλιας, μέχρι πρότινος Υποδιευθυντής της Ασφάλειας Πατρών,...