Αύγουστος Κορτώ: «Η διπολική διαταραχή με κάνει διστακτικό στο να αποκτήσω ένα παιδί»

    Ημερομηνία:

    Το νέο του βιβλίο, η σχέση με τον σύντροφό του Τάσο, καθώς και το ενδεχόμενο της απόκτησης ενός παιδιού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.

    «Ετοιμάζω ένα βιβλίο που είναι για τον πατέρα μου, είναι η ιστορία της κοινής μας ζωής. Άργησα να αποκτήσω ουσιαστική σχέση μαζί του. Είμαι πολύ ανασφαλής για τα βιβλία μου. Υπάρχουν 3-4 που έχω γράψει και δεν θα εκδοθούν ποτέ, γιατί μου φαίνονται αδύναμα», ανέφερε αρχικά ο γνωστός συγγραφέας.

    «Νιώθω ευγνωμοσύνη. Οι αναγνώστες μοιάζουν και με τον Θεό λόγω της ξεχωριστής μας σχέσης. Μιλάω για θέματα ψυχικής υγείας, γιατί το στίγμα είναι κραταιό και βαρύνει την ψυχική υγεία και τους ψυχικά νοσούντες. Ακριβώς επειδή όλες οι ψυχικές νόσοι περιέχουν μια μοναξιά, θεωρώ ότι είναι καλό αν σου γίνεται ένα βήμα, να μιλάς γι’ αυτές όσο γίνεται πιο ανοιχτά», παραδέχθηκε στη συνέχεια της συνέντευξης.

    «Μεγαλώνοντας την δεκαετία του ’80 η εικόνα που είχαμε για τους ομοφυλόφιλους ήταν τρομακτική. Δεν ξέρω αν είχαμε το κουράγιο να ελπίζουμε σε κάτι περισσότερο από μια ζωή μοναχική με ευκαιριακές επαφές. Ο γάμος μου είχε το συναίσθημα της χαράς και της νίκης. Το παιδί είναι μεγάλη δέσμευση, με κάνει διστακτικό η πατρότητα λόγω της διπολικής διαταραχής. Έχω όλο αυτό το τραύμα των παιδικών μου χρόνων της σακατεμένης μάνας, δεν θα ήθελα ένα παιδί να με δει σε αυτή την κατάσταση», τόνισε ο Αύγουστος Κορτώ.

    «Αν κάποιος νιώθει ευτυχισμένος ακόμη και με έναν τρόπο που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω απόλυτα, το δικό μου έλλειμμα δεν έχει σημασία μπροστά στην δική του ευτυχία», κατέληξε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    H ΕΡΤ επενδύει στη Eurovision – Συζητήσεις με τον Γιώργο Καπουτζίδη για να επιστρέψει στην παρουσίαση εθνικού τελικού

    Σε project μακράς διαρκείας μετατρέπει η ΕΡΤ τη Eurovision, επενδύοντας...

    Φώτης Μεταξόπουλος: Η σύντροφός μου είναι 50 χρόνια νεότερη – Στον έρωτα δεν υπάρχει ηλικία

    Συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day και τη Χριστιάνα Κοχλατζή...

    Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα για 8 κατηγορούμενους

    Την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου από πλημμέλημα σε κακούργημα, με...

    Χρέη εταιριών: Πώς θα μεταβιβάζουν ακίνητα χωρίς παρακράτηση τα μέλη και στελέχη τους

    Διαχειριστές, σύμβουλοι, μέτοχοι και μέλη εταιρειών με συμμετοχή κάτω του...