flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΚΗ: Ποιόν «στέλνει» στο εδώλιο ο π.Αναστάσιος που λειτούργησε παρά τα απαγορευτικά μέτρα – Νέα ανακοίνωση του

Ανεξίτηλα χαραγμένη στην τοπική κοινωνία της Πάτρας έμεινε η υπόθεση με την λειτουργία του πατήρ Αναστάσιου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου,  εν μέσω του κορονοϊού και των απαγορευτικών μέτρων που ήταν σε ισχύ τον περσινό Μάρτιο του 2020. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Θεία λειτουργία που πραγματοποίησε ο ιερέας στις 25 Μαρτίου του 2020.

 

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος  Φλαμής είχε μεταβεί για ρεπορτάζ στην εκκλησία για λογαριασμό του Antenna και είχε καταγράψει τις σκηνές. Στη συνέχεια είχε παραλληλίσει την εν γένει συμπεριφορά του συγκεκριμένου ιερέα ο οποίος είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια και στους τοπικούς εκκλησιαστικούς κύκλους αλλά και σοτν ίδιον τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο με την συμπεριφορά του, με αυτήν των “ταλιμπάν”, θέλοντας να δείξει ότι υπάρχει “φανατισμός”.

Το σχόλιο αυτό ενόχλησε τον ιερέα ο οποίος να αναφερθεί πως συμμετείχε και σε συγκεντρώσεις κατά των εμβολίων, και έκανε μήνυση κατά του δημοσιογράφου η οποία εκδικάζεται την Δευτέρα. Την ίδια ημέρα ο κ. Φλαμής έχει κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη Γκοτσόπουλου επειδή λειτούργησε την εκκλησία όταν ακόμη και ο Σεβασμιώτατος τηρώντας τη νομοθεσία λειτουργούσε στην Ευαγγελίστρια κεκλεισμένων των θυρών.

 

Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος δημοσιοποίησε το παρακάτω κείμενο για την δίκη με κατηγορούμενο τον Κωνσταντίνο Φλαμή:

«Κατά αγαθή συγκυρία την προσεχή Δευτέρα 10.10.22, συμπίπτει μαζί με την εκδίκαση της υποθέσεώς μου ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών (δικάζομαι γιατί λειτούργησα την 25η Μαρτίου 2020, εορτή του Ευαγγελισμού! (βλ. ανακοίνωσή μου 5.10.22), να εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών και η μηνυτήρια αναφορά μου κατά του δημοσιογράφου Πατρών κ. Κων. Φλαμή.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας που εξέτασε την αναφορά μου παρέπεμψε την υπόθεση στο ακροατήριο και έτσι ο κ. Φλαμής θα δικαστεί για τα εγκλήματα της κατά συρροή δημόσιας εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου και του ραδιοφώνου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Εισαγγελέας στο κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμπει τον κ. Φλαμή να δικαστεί, ο κ. Φλαμής «Α. με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, προσέβαλλε δημόσια και μέσω διαδικτύου την τιμή και υπόληψη του εκκαλούντος π. Αναστασίου Γκοτσοπούλου… ανέφερε για τον εκκαλούντα τις εξης εξυβριστικές φράσεις…

Ο κατηγορούμενος ανέφερε όλα τα παραπάνω σε ένδειξη περιφρόνησης προς το πρόσωπο του εκκαλούντος, προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την τιμή και την υπόληψή του. Β. Με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, ενώπιον τρίτων ισχυρίστηκε και διέδωσε δημόσια ψευδή γεγονότα που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του τελώντας εν γνώσει της αναλήθειάς τους…

Έπραξε δε τα παραπάνω ο κατηγορούμενος, παρόλο που γνώριζε ότι τα παραπάνω γεγονότα που ισχυρίστηκε και διέδωσε κατά τη διάρκεια των ραδιοφωνικών του εκπομπών στους ακροατές του σταθμού, ήταν ψευδή… καθώς διαμόρφωσαν στους ακροατές την εικόνα μη σοβαρού πολίτου-κληρικού για το πρόσωπό του».

Αναγκάστηκα να προσφύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να προστατεύσω πρωτίστως το δικαίωμα που έχω ως Ορθόδοξος κληρικός και Έλληνας πολίτης να εκφράζω δημόσια και να υπερασπίζομαι τις όποιες θεολογικές ή άλλες απόψεις μου. Αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα είναι ο πρωταρχικός στόχος των επιθέσεων του κ. Φλαμή κατά του προσώπου μου.

Είναι προφανές για όποιον παρακολουθεί το δημόσιο λόγο τού κατηγορουμένου ότι ο κ. Φλαμής αδυνατώντας να εκφράσει ουσιαστικό αντίλογο επί των θέσεων και απόψεων μου επιχειρεί να με απαξιώσει ως στερούμενο σοβαρότητας (argumentum ad hominem) «διαμορφώνοντας στους ακροατές την εικόνα μη σοβαρού πολίτου-κληρικού για το πρόσωπό μου», σύμφωνα με τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Παράλληλα είναι προφανές ότι τέτοιο ήθος και τέτοιες συμπεριφορές από δημόσια πρόσωπα, όπως είναι οι δημοσιογράφοι, αποτελούν κίνδυνο για την ελευθεροτυπία και την ίδια την δημοκρατία.

Είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα λειτουργήσει παιδαγωγικά και με την απόφασή της θα καταστήσει σαφές στον κ. Φλαμή ότι η άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος δεν τον θέτει υπεράνω των νόμων και της ηθικής τάξης και προπαντός δεν του δίνει κανένα δικαίωμα να προσβάλει, να εξυβρίζει και να συκοφαντεί συστηματικά όποιον θέλει να ασκεί το συνταγματικό δικαίωμα να διατυπώνει δημόσια την διαφορετική προσέγγισή του στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας.

Είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα υπερασπιστεί το δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις όποιες απόψεις του.

π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος».