Αύριο οι εκλογές στην Τουρκία – Η επόμενη μέρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων

    Ημερομηνία:

    Όλα στην Τουρκία είναι έτοιμα για τον δεύτερο γύρο των εκλογών της 28ης Μαΐου, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμπεριφέρεται ήδη σαν νικητής μετά το προβάδισμα που του έδωσαν οι πολίτες στην πρώτη κάλπη.

    Όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την προηγούμενη κάλπη και μετά την συμμαχία του με τον Σινάν Ογάν, έχει την παράσταση νίκης.

    Μάλιστα, μετά την συνεργασία του Κεμάλ Κιλιτσντλαρογλου με τον  Ουμίτ Οζντάγ, τον ηγέτη του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος, φαίνεται ότι υπάρχει ρήγμα στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης.

    Κάποια μέλη του κουρδικού κόμματος αναφέρον ότι δεν θα ψηφίσουν τον Κιλιτσντάρογλου, αυξάνοντας τις πιθανότητες επανεκλογής του Ταγίπ Ερντογάν με ποσοστό ρεκόρ.

    Ο δημοσκόπος που είχε βρει το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών εκτιμά  πως το μεγαλύτερο ποσοστό της Τουρκίας θα ψηφίσουν Ερντογάν καθώς αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές και όπως λέει, υπάρχει πιθανότητα να λάβει έως και 56% στην αυριανή κάλπη ο Ερντογάν.

    «Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει το δόγμα της ‘’Γαλάζια Πατρίδας’’»

    Ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, αναφέρθηκε στο πώς θα είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών.

    «Η Τουρκία μπροστά της έχει δύσκολες μέρες στην οικονομία. Όταν η Τουρκία αρχίζει να έχει εσωτερικά προβλήματα τότε δημιουργεί διαφορές εξωτερικές κρίσεις. Θα ξεκινήσει ένα διάλογο με τις ΗΠΑ, προκειμένου να βρει τα χρήματα εκτός ΔΝΤ. Δημιουργείται μία ευκαιρία για τις στις τρεις χώρες, Ελλάδα Τουρκία και Κύπρο καθώς θα υπάρχουν νέες κυβερνήσεις, με ανανεωμένη την πολιτική εντολή. Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η Τουρκία θα επιστρέψει στη Δύση ή θα συνεχίσει αυτό το παιχνίδι με την Ρωσία», είπε αρχικά.

    «Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Δεν θα εγκαταλείψει το δόγμα της ‘’Γαλάζια Πατρίδας’’. Θα συνεχίσουμε να έχουμε περιόδους νηνεμίας αλλά και έντασης. Ο Ερντογάν έχει σχεδιάσει μία διπλωματική επίθεση σε όλα τα μέτωπα με επιστολές και επιστράτευση δικηγορικών γραφείων του εξωτερικού», συμπλήρωσε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάρκινγκ στην Αθήνα: Πόσο κοστίζει μια θέση για στάθμευση σε Κολωνάκι, Γλυφάδα και κέντρο

    Οι δρόμοι γεμίζουν, οι διαθέσιμοι χώροι μειώνονται και το παρκάρισμα, που...

    Μεγανήσι: Πώς τρεις γενιές της οικογένειας Σκλαβενίτη συνέβαλαν στην ανάπτυξη του νησιού

    Η ιστορία ξεκινά το 1950, όταν ένας 17χρονος από...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 13/12/2025

    14:00 Action 24 Αιγάλεω – Καλαμάτα Greek Super League...

    Peter Greene: Πέθανε ο εμβληματικός «κακός» των ταινιών του Χόλιγουντ σε ηλικία 60 ετών – Εντοπίστηκε νεκρός στο διαμέρισμά του

    Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο διαμέρισμά του...