Αυστρία: Ο Κρίστιαν Στόκερ ορκίστηκε καγκελάριος και ηγείται της τρικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού

    Ημερομηνία:

    Ο Κρίστιαν Στόκερ, ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) στην Αυστρία ορκίστηκε σήμερα (3/3) καγκελάριος της χώρας, καθώς ηγείται της πρώτης τρικομματικής κυβέρνησης μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

    Η τελετή της ορκωμοσίας του Στόκερ έγινε υπό την παρουσία του προέδρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, με την ορκωμοσία των υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης ν’ ακολουθεί.

    Το OVP αναλαμβάνει τα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Το Φιλελεύθερο Κόμμα Neos αναλαμβάνει το υπουργείο των Εξωτερικών.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το παράνομο κυνήγι χταποδιών απειλή για την επιβίωση του είδους στην Ελλάδα

    Το παράνομο κυνήγι χταποδιών στην Ελλάδα και τις καταστρεπτικές για το είδος...

    Επίδομα 250 ευρώ: Χορηγείται με πολλούς «κόφτες» – Ποιοι μένουν εκτός

    Με «κόφτες» θα καταβληθεί τον Νοέμβριο το επίδομα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους....

    Νέες μηνύσεις από τον Γιώργο Μαζωνάκη αύριο Παρασκευή – Ποιους αφορούν

    Νέες μηνύσεις καταθέτει αύριο Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος...