Αυτή είναι η Πατρινή συγγραφέας που είναι το φαβορί για το φετινό ΝΟΜΠΕΛ λογοτεχνίας

    Ημερομηνία:

    Με καταγωγή από την Πάτρα και «ρίζες» από τον Πύργο, η εμπνευσμένη συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου, θεωρείται φαβορί για το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν την Πέμπτη στις 14:00 ώρα Ελλάδας, από τη Σουηδική Ακαδημία στη Στοκχόλμη.

    61 χρόνια μετά τη βράβευση του Γεωργίου Σεφέρη και 45 χρόνια από τη βράβευση του Οδυσσέα Ελύτη, η Έρση Σωτηροπούλου, έχει ξεχωρίσει και είναι πραγματικά μεγάλη η τιμή για τη χώρα μας.

    Μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» και τη Νάντια Μανιάτη δηλώνει φανερά συγκινημένη και περιμένει και η ίδια με αγωνία τα αποτελέσματα της Πέμπτης. Παράλληλα θυμήθηκε στιγμές από καλοκαιρινές διακοπές στη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας στον Πύργο, σε συγγενείς της μητέρας της, με την εφημερίδα «Πατρίς» να βρίσκεται πάντα επάνω στο γραφείο του ποινικολόγου θείου της Σάκη Μπιρμπίλη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Η Έρση Σωτηροπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε φιλοσοφία και πολιτιστική ανθρωπολογία στη Φλωρεντία.

    Εργάστηκε ως εκπαιδευτική σύμβουλος στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.

    Το μυθιστόρημα «Τι μένει από τη νύχτα» απέσπασε στη Γαλλία το Prix Méditerranée Étranger 2017 (Ce qui reste de la nuit, εκδ. Stock, μετάφραση Gilles Decorvet). Το βιβλίο ήταν επίσης υποψήφιο για το γαλλικό βραβείο FEMINA. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, σουηδικά, βουλγαρικά και ιταλικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί χρειάζεται να βάλετε ελάχιστη ποσότητα αλατιού στο ψυγείο σας

    Το αλάτι είναι ίσως το πιο γνωστό καρύκευμα που δίνει νοστιμιά...

    Αγρίνιο: Ο Περιφερειάρχης στην Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

    Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας,...

    Εάν ένας άνδρας χρησιμοποιεί αυτές τις 10 φράσεις στη συνομιλία, προσπαθεί να κρύψει τις ανασφάλειές του

    Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανασφάλειες. Άλλοι για την εμφάνισή...

    Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή παρούσα στην Επέτειο (Φωτό)

    Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Σίμου, παραβρέθηκαν...