Οι αναγνώστες των κορυφαίων Αμερικανικών μαγειρικών sites, αναζήτησαν, τη χρονιά, που φτάνει στο τέλος της, συνταγές που είναι απλές, γρήγορες και νόστιμες.
Δεν ήταν λοιπόν έκπληξη, ότι «χτύπησαν» περισσότερο, μία συνταγή που είχε μόλις 4 υλικά, απαιτούσε 5 λεπτά για να ετοιμαστεί και έχει διαχρονική νοστιμιά.
Τονοσαλάτα με αβοκάντο
Υλικά:
3-4 καυτερές πράσινες πιπερίτσες, χοντροκομμένες, συν 3 κουταλιές της σούπας από την άλμη τους
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
1 μέτριο ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Αλάτι-πιπέρι
χυμό από μισό λεμόνι (αν θέλετε λίγο ξινό)
Βάζουμε τις πιπερίτσες και λίγη από την άλμη τους σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαλακώσει, για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε το πολύ λάδι, από τον τόνο και τον πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Ενώνουμε όλα τα υλικά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.
Η τονοσαλάτα σερβίρεται ως έχει, ή πάνω σε φρέσκα φύλλα μαρουλιού. Επίσης, ως ντιπ με κράκερς, πάνω σε μπρουσκέτες ή μέσα σε σάντουιτς.