Αυτό είναι το σχέδιο για περιορισμούς στα social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών

    Ημερομηνία:

    Σήμερα (11/12), η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, στάθηκε στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για περιορισμούς στα κοινωνικά δίκτυα σε παιδιά κάτω των 15 ετών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Τονίζοντας ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Οικογένειας, Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σημείωσε πως αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ένας μηχανισμός με λέξεις – «κλειδιά» στην εφαρμογή για τον γονικό έλεγχο, προκειμένου οι ανήλικοι να μην έχουν πρόσβαση σε προσβλητικό και ενοχλητικό περιεχόμενο.

    «Η κυβέρνηση αλλά και ευρύτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτουν το θέμα ψηλά στην ατζέντα. Ας δούμε πώς πηγαίνει ο διάλογος και θα πράξουμε αναλόγως. Απαιτείται και γονεϊκή συμμετοχή. Ήδη, ο κ. Παπαστεργίου έχει προαναγγείλλει το μέτρο για γονικό έλεγχο μέσω εφαρμογής στα κινητά και με τη χρήση συγκεκριμένων λέξεων, θα μπορούν να αξιολογούν τι παρακολουθούν και με ποιους μιλούν τα παιδιά τους. Πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι τα αυστηρά μέτρα, να ενταχθούν », επεσήμανε ακόμη η κυρία Ζαχαράκη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς ο John D. Rockefeller έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος – Η πιο σημαντική ημέρα της ζωής του

    8 Ιουλίου 1839 Γεννιέται ο πρώτος δισεκατομμυριούχος του κόσμου και...

    Τέλος η εργένικη ζωή για περιζήτητο Πατρινό εργένη

    Προς επισημοποίηση της σχέσης τους οδεύουν ο Νίκος Πολυδερόπουλος και η...

    Με εκκεντρική τσάντα στην Επίδαυρο γνωστός πρωταγωνιστής

    Ο καταξιωμένος ηθοποιός και γνωστός πρωταγωνιστής πήγε στην Επίδαυρο...