Αυτό το ελληνικό φαγητό αγάπησε ο Ματ Ντέιμον στα γυρίσματα της «Οδύσσειας» (+συνταγή)

    Ημερομηνία:

    Ο Ματ Ντέιμον και άλλοι αστέρες του Χόλιγουντ βρίσκονται στη Μεσσηνία στο πλαίσιο των γυρισμάτων της ταινίας «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν. Μαζί με συνεργάτες του, πριν λίγες μέρες, ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε σε εστιατόριο στη Γιάλοβα, όπου μεταξύ άλλων παραδοσιακών ελληνικών εδεσμάτων, δοκίμασε ένα που το άρεσε τόσο, ώστε ρώτησε ακόμη και τον τρόπο παρασκευής του.

    Σε περίπτωση που δεν έχει βρει ακόμη τη συνταγή, παρακάτω ο τρόπος παρασκευής και τα υλικά, για να φτιάξει κι εκείνος, αλλά και εσείς, το αγαπημένο πιάτο του ηθοποιού από την παραμονή του στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας.

    Αυτό το ελληνικό φαγητό αγάπησε ο Ματ Ντέιμον στα γυρίσματα της «Οδύσσειας» (+συνταγή)

    Υλικά
    [Μερίδες: 6-8]
    250 γρ. φάβα
    1 μεσαίο κρεμμύδι
    1 καρότο
    1,5-1,7 λίτρα ζεστό νερό από βραστήρα (η αναλογία νερού προς φάβα είναι περίπου 6 προς 1, για ανοιχτή κατσαρόλα που σιγοβράζει)
    40 ml ε.π. ελαιόλαδο
    αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση
    Βήμα 1
    Κόψτε το κρεμμύδι και τρίψτε το καρότο. Σε βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει σε μεσαία φωτιά και ρίξτε κρεμμύδι και καρότο να σοταριστούν απαλά για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο.

    GLEARNET

    Προσθέστε τη φάβα. Την σοτάρετε μαζί με το μίγμα κρεμμυδιού-καρότου για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε την περισσότερη ποσότητα ζεστό νερό ( 1,2-1,4 λίτρα) αφήνοντας το υπόλοιπο για συμπλήρωμα αργότερα εφόσον χρειαστεί.

    Βήμα 2
    Σιγοβράζετε τη φάβα ανακατεύοντας κάθε τόσο με ανοιχτή κατσαρόλα. Καθώς περνάει η ώρα και σίγουρα μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, τσεκάρετε και ανακατεύετε πιο τακτικά για να μην κολλήσει η φάβα στον πάτο, καθώς η ποσότητα του νερού μειώνεται. Προσθέτετε στην πορεία αλάτι και πιπέρι.

    Όταν οι μπουρμπουλήθρες που βγαίνουν στην επιφάνεια αρχίζουν να μικραίνουν και να πετάνε φάβα παντού –που σημαίνει ότι έχει φύγει η περισσότερη ποσότητα νερού– ελέγχετε ότι η φάβα έχει λιώσει. Συνήθως αυτό συμβαίνει περίπου στα 35-40’, αλλά μην είστε αυστηροί με τον χρόνο, γιατί φάβα από φάβα και μάτι από μάτι διαφέρουν. Αν η φάβα δεν έχει λιώσει και το νερό έχει μειωθεί, προσθέτετε ζεστό νερό σε μικρές ποσότητες (ανά 100 ml) μια ή περισσότερες φορές για να μην σας αραιώσει, μέχρι να λιώσουν καλά τα σποράκια της φάβας.

    Όταν πλέον η φάβα έχει λιώσει και είναι πηχτή, την αφαιρείτε απ’ το μάτι και με μίξερ χειρός την περνάτε καλά ώστε να γίνει εντελώς λεία και βελουτέ. Διορθώνετε αν χρειάζεται σε αλάτι και πιπέρι.

    Bήμα 4

    Σερβίρεται είτε με ελαιόλαδο και ξερό κρεμμύδι είτε με καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και σκέτη με λίγο καλό ελαιόλαδο και πάλι δεν υστερεί σε γεύση.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: O εκτελεστής… “ανέβηκε” προς Ηλεία! Εφθασε Πάτρα;

    Νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση της Φοινικούντας, προκύπτουν μέσα από...

    Χριστίνα Αλεξοπούλου: Παρέμβαση στη Βουλή για την ίδρυση παιδικού σταθμού στην Κλειτορία Αχαΐας

    Tην ανάγκη ίδρυσης παιδικού σταθμού στην Κλειτορία Αχαΐας, ως...

    Αιγιάλεια: Πάνω από 2.000 στειρώσεις αδέσποτων

    Σε συνέντευξη Τύπου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων,...

    Πάτρα: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιώργου Κοζία «Τι αιώνα κάνει έξω;»

    Οι εκδόσεις Περισπωμένη και το βιβλιοπωλείο Το Δόντι παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του...