Αυτό το ελληνικό φαγητό αγάπησε ο Ματ Ντέιμον στα γυρίσματα της «Οδύσσειας» (+συνταγή)

    Ημερομηνία:

    Ο Ματ Ντέιμον και άλλοι αστέρες του Χόλιγουντ βρίσκονται στη Μεσσηνία στο πλαίσιο των γυρισμάτων της ταινίας «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν. Μαζί με συνεργάτες του, πριν λίγες μέρες, ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε σε εστιατόριο στη Γιάλοβα, όπου μεταξύ άλλων παραδοσιακών ελληνικών εδεσμάτων, δοκίμασε ένα που το άρεσε τόσο, ώστε ρώτησε ακόμη και τον τρόπο παρασκευής του.

    Φλίγκος
    Σε περίπτωση που δεν έχει βρει ακόμη τη συνταγή, παρακάτω ο τρόπος παρασκευής και τα υλικά, για να φτιάξει κι εκείνος, αλλά και εσείς, το αγαπημένο πιάτο του ηθοποιού από την παραμονή του στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας.

    Αυτό το ελληνικό φαγητό αγάπησε ο Ματ Ντέιμον στα γυρίσματα της «Οδύσσειας» (+συνταγή)

    Υλικά
    [Μερίδες: 6-8]
    250 γρ. φάβα
    1 μεσαίο κρεμμύδι
    1 καρότο
    1,5-1,7 λίτρα ζεστό νερό από βραστήρα (η αναλογία νερού προς φάβα είναι περίπου 6 προς 1, για ανοιχτή κατσαρόλα που σιγοβράζει)
    40 ml ε.π. ελαιόλαδο
    αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση
    Βήμα 1
    Κόψτε το κρεμμύδι και τρίψτε το καρότο. Σε βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει σε μεσαία φωτιά και ρίξτε κρεμμύδι και καρότο να σοταριστούν απαλά για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο.

    proliptikes

    Προσθέστε τη φάβα. Την σοτάρετε μαζί με το μίγμα κρεμμυδιού-καρότου για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε την περισσότερη ποσότητα ζεστό νερό ( 1,2-1,4 λίτρα) αφήνοντας το υπόλοιπο για συμπλήρωμα αργότερα εφόσον χρειαστεί.

    Βήμα 2
    Σιγοβράζετε τη φάβα ανακατεύοντας κάθε τόσο με ανοιχτή κατσαρόλα. Καθώς περνάει η ώρα και σίγουρα μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, τσεκάρετε και ανακατεύετε πιο τακτικά για να μην κολλήσει η φάβα στον πάτο, καθώς η ποσότητα του νερού μειώνεται. Προσθέτετε στην πορεία αλάτι και πιπέρι.

    Όταν οι μπουρμπουλήθρες που βγαίνουν στην επιφάνεια αρχίζουν να μικραίνουν και να πετάνε φάβα παντού –που σημαίνει ότι έχει φύγει η περισσότερη ποσότητα νερού– ελέγχετε ότι η φάβα έχει λιώσει. Συνήθως αυτό συμβαίνει περίπου στα 35-40’, αλλά μην είστε αυστηροί με τον χρόνο, γιατί φάβα από φάβα και μάτι από μάτι διαφέρουν. Αν η φάβα δεν έχει λιώσει και το νερό έχει μειωθεί, προσθέτετε ζεστό νερό σε μικρές ποσότητες (ανά 100 ml) μια ή περισσότερες φορές για να μην σας αραιώσει, μέχρι να λιώσουν καλά τα σποράκια της φάβας.

    Όταν πλέον η φάβα έχει λιώσει και είναι πηχτή, την αφαιρείτε απ’ το μάτι και με μίξερ χειρός την περνάτε καλά ώστε να γίνει εντελώς λεία και βελουτέ. Διορθώνετε αν χρειάζεται σε αλάτι και πιπέρι.

    Bήμα 4

    Σερβίρεται είτε με ελαιόλαδο και ξερό κρεμμύδι είτε με καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και σκέτη με λίγο καλό ελαιόλαδο και πάλι δεν υστερεί σε γεύση.

     

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ο Ασημάκης Παπαδάτος Μέντης παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο του

    Ο συμπολίτης μας Ασημάκης Παπαδάτος Μέντης παρουσιάζει το Σάββατο ...

    Χωρίς φρένο το ράλι στις τιμές των κατοικιών

    Χωρίς φρένο συνεχίζεται το ράλι στις τιμές των ακινήτων, με...

    Γιατί… κλαίμε όταν κόβουμε κρεμμύδια;

    Μπορεί να έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί τα κρεμμύδια...

    Συντάξεις: Μεταβατική περίοδος για την αύξηση ορίων ηλικίας από το 2027

    Προ των πυλών βρίσκεται η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από 1-1-2027,...