Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι και οι 10 χειρότεροι Δήμοι στην χώρα! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

    Ημερομηνία:

    Ηχηρό ράπισμα για τις δημοτικές αρχές αποτελούν τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας που διεξήχθη από το υπουργείο Εσωτερικών για την ποιότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου και των ΟΤΑ. Σχεδόν 65.000 πολίτες από το σύνολο της επικράτειας επισκέφθηκαν τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα και μεταξύ άλλων βαθμολόγησαν τους δήμους για την κατάσταση των πεζοδρομίων, την καθαριότητα και τους χώρους πρασίνου.

    Αυτοί είναι οι καλύτεροι και οι χειρότεροι δήμοι με βάση τη βαθμολογία των πολιτών

    Από τους 184 δήμους, για τους οποίους προέκυψε στατιστικά επαρκής αριθμός απαντήσεων, μόλις οι 7 πέρασαν -στο όριο- τη βάση του 5. Οι υπόλοιποι κρίθηκαν μετεξεταστέοι, με 63 δήμους να βαθμολογούνται από 4 έως 4,9, 102 να παίρνουν λίγο πάνω από το 3 και 12 να βρίσκονται στον πάτο. Να σημειωθεί πως οι δημοτικές αρχές κρίθηκαν σε 21 διαφορετικά πεδία αρμοδιοτήτων τους.

    Υπό αυτό το πρίσμα, το σύνολο σχεδόν των δημοτικών αρχών οφείλουν να εστιάσουν τις δράσεις τους στη βελτίωση των τοπικών οδικών δικτύων, στα πεζοδρόμια, στους χώρους στάθμευσης και στην ανακύκλωση απορριμμάτων. Ωστόσο, έντονο προβληματισμό και σκέψεις για ειδικό χειρισμό από την κυβέρνηση προκαλούν τα δεδομένα της έρευνας για τις υπηρεσίες δόμησης.

    Η χαμηλή βαθμολογία, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες υποθέσεις διαφθοράς σε περιφερειακές πολεοδομίες, ενισχύουν την άποψη για επαναφορά των συγκεκριμένων υπηρεσιών στην κεντρική διοίκηση.

    Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης, η Γλυφάδα, ο Αλιμος, τα Μετέωρα, η Καλαμάτα, η Καστοριά, το Ελληνικό – Αργυρούπολη και το Αργος Ορεστικό κατέλαβαν τις πρώτες 7 θέσεις της σχετικής λίστας, συγκεντρώνοντας βαθμολογίες από 5 έως 5,4.

    Πρωταθλητής με 5,4 βαθμούς αναδείχθηκε ο Δήμος Γλυφάδας. Συνολικά, αξιολογήθηκε από 863 δημότες και πήρε την πρωτιά στους τομείς των ψηφιακών υπηρεσιών (6,4), των δρόμων (5,1), των κοινωνικών υπηρεσιών (6,8), των ΚΑΠΗ (7,7), των χώρων πρασίνου (6,5), στις παιδικές χαρές (6,5) και τα αδέσποτα (5,6), ενώ κρίθηκε «μετεξεταστέος» στους χώρους στάθμευσης (4,6), στην κατάσταση των πεζοδρομίων (4,2) και στις υποδομές ΑμεΑ (4,8). Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε ο Δήμος Αλίμου με μέσο όρο 5,2 βαθμούς.

    Στον αντίποδα, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας συγκεντρώνει τη χειρότερη βαθμολογία με 2,4. Οι δημότες αναδεικνύουν ως βασικό πρόβλημα τους χώρους στάθμευσης, την κατάσταση των δρόμων και την καθαριότητα. Αντίστοιχα προβλήματα εντοπίζουν και οι κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου και της Ζακύνθου.

    Αυτοί είναι οι καλύτεροι και οι χειρότεροι δήμοι με βάση τη βαθμολογία των πολιτών

    Οι μεγάλοι δήμοι

    Τον Δήμο Αθηναίων αξιολόγησαν συνολικά 4.962 δημότες με μέσο όρο 3,4/10. Οι χαμηλότερες επιδόσεις και άρα τα μεγαλύτερα παράπονα αφορούν τους χώρους στάθμευσης, την κατάσταση των πεζοδρομίων και τις υποδομές ΑμεΑ, ενώ υψηλότερη βαθμολογία εμφανίζουν οι παροχές των ΚΑΠΗ και των ΚΕΠ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Νεογέννητο γατάκι βρέθηκε παρατημένο στα σκαλιά του Δημοτικού Θεάτρου – Η καταγγελία

    Το γατάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες οι οποίες ανέβηκαν...

    Σε έξαρση οι μωβ μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες – Οι περιοχές που έχουν σοβαρό πρόβλημα

    Το καλοκαίρι έφτασε και οι μωβ μέδουσες ήδη έκαναν επισκέψεις στις θάλασσες της...

    ΠΑΤΡΑ: Αυτές είναι οι τιμές των ακινήτων – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Η αυξημένη ζήτηση για φοιτητική στέγαση αποτελεί έναν βασικό παράγοντα ανόδου...

    ΠΑΤΡΑ: Μετά τις “αψιμαχίες” ο Δήμος κάνει διαγράμμιση στην Τριών Ναυάρχων

    Στην αντεπίθεση περνάνε μερίδα επαγγελματιών της Τριών Ναυάρχων με...