Αυτοψία από κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στον Άγιο Βασίλειο Βοιωτίας για τα αίτια της πυρκαγιάς που έκαψε πάνω από 110 χιλιάδες στρέμματα

Ημερομηνία:

Η πρώτη αυτοψία από τη Διεύθυνση Αντιμετωπίσης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) με πραγματογνώμονες έγινε σήμερα στην περιοχή όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο Βοιωτίας, η μεγαλύτερη έως τώρα του φετινού καλοκαιριού, μετά από παραγγελία του Ανακριτή Θηβών, στο πλαίσιο της έρευνας για την διερεύνηση των τεχνικών λεπτομερειών και προδιαγραφών κατασκευής του εναέριου δικτύου που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

PHILOXENIA

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα επικεντρώθηκε στη γραμμή του εναέριου ηλεκτρικού δικτύου που συνδέει το αιολικό πάρκο της περιοχής με το κεντρικό δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στην περιοχή από την οποία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, συνδέεται η έναρξη της πυρκαγιάς.

Κατά την αυτοψία πραγματοποιήθηκε λεπτομερής έρευνα με καταγραφή και αξιολόγηση όλων των τεχνικών στοιχείων και ευρημάτων.

Στο σημείο μετέβησαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, αποτελούμενη από δέκα εξειδικευμένα στελέχη και Αξιωματικούς της Διεύθυνσης, μεταξύ των οποίων στελέχη με τεχνική και επιστημονική κατάρτιση σε ηλεκτρολογικά, μηχανολογικά και συναφή αντικείμενα, παρουσία πραγματογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων των κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου Βοιωτίας αποτελεί τη μεγαλύτερη έως σήμερα πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού, έχοντας επηρεάσει έκταση μεγαλύτερη των 110.000 στρεμμάτων. Από τη Βοιωτία επεκτάθηκε γρήγορα στη Δυτική Αττική, κατακαίοντας πολύ μεγάλες εκτάσεις.

Η έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Κάθε ενδεχόμενο διερευνάται και αξιολογείται, ενώ τα ευρήματα της σημερινής αυτοψίας θα συνεκτιμηθούν με το σύνολο του αποδεικτικού υλικού, των τεχνικών δεδομένων και των λοιπών στοιχείων που συλλέγονται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας.

Η Δ.Α.Ε.Ε. συνεχίζει μεθοδικά και εντατικά την έρευνα, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως όλες οι πτυχές της υπόθεσης και να προσδιοριστούν, με τεχνική και επιστημονική τεκμηρίωση.

 

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Οδηγός έσπασε κάθε ρεκόρ στο αλκοτέστ

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto, κατά τη διάρκεια ελέγχου...

Δυτική Ελλάδα: “Εφυγε” ο αξιαγάπητος και δραστήριος γιατρός Γιάννης Μπούρης – φωτο

Θλίψη έχει προκαλέσει στον Πύργο ο θάνατος του γιατρού ακτινολόγου Γιάννη...

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Γιαννακόπουλος

Θλίψη στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Χρήστου...

Επίσημη η αγορά του 30% της Λίβερπουλ από τον Τζεφ Μπέζος: Στα 1,65 δισ. λίρες η συμφωνία

Επίσημη έγινε την Παρασκευή (14/8) η πώληση μετοχών της Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα,...