Site icon Flamis.gr

Αυτός είναι ο αδελφός του 68χρονου που βρέθηκε νεκρός! Κάνουν ελέγχους σε DNA! Αγνωστο το ποιος τον σκότωσε με 40 χτυπήματα

Αυτός είναι ο αδελφός του 68χρονου που βρέθηκε νεκρός! Κάνουν ελέγχους σε DNA! Αγνωστο το ποιος τον σκότωσε με 40 χτυπήματα

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι μέσα από συνδυαστικούς συνειρμούς, που προκύπτουν από τις καταθέσεις ατόμων του κοντινού περιβάλλοντος και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και από ελέγχους DNΑ, θα ξετυλιχθεί το κουβάρι της στυγνής δολοφονίας στην Εφύρα Ηλείας.
Ο 68χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος, αλλά φαίνεται ότι έπεσε θύμα της καλοσύνης του…

Οι άνδρες της ασφάλειας, που έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας, αναζητούν το κίνητρο του φόνου κυρίως στις διαπροσωπικές σχέσεις του θύματος με γνωστά άτομα του περιβάλλοντός του και δευτερευόντως σ’ έναν ευρύτερο περίγυρο.

«Το θύμα δεν είχε διαφορές και ήταν γαλαντόμος με συγγενείς και συγχωριανούς του. Πιθανώς, κάποιος απ’ όλους τυφλώθηκε από την απληστία και την έκανε», υπογράμμισε έγκυρη αστυνομική πηγή στην «Π».

Τονίζεται, εξ άλλου, ότι απαιτούνται πολύ λεπτοί χειρισμοί για την εξιχνίαση της δολοφονίας από τη στιγμή που οι έρευνες έχουν στραφεί σε μία – δύο συγκεκριμένες κατευθύνσεις και εξετάζεται ο ρόλος ανθρώπων με τους οποίους συναναστρεφόταν ο 68χρονος.

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαλιάδας μιλούσαν για πάνω από 15 ώρες με τους συγγενείς του άτυχου 68χρονου συνταξιούχου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από την Εφύρα Ηλείας, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγούσε στα ίχνη του δολοφόνου. Ομως τίποτα απολύτως. Χθες το πρωί ο αδελφός του άτυχου άνδρα, ο οποίος τον βρήκε νεκρό, ο γιος του που διατηρούσε το ελαιοτριβείο στο οικόπεδο του θείου του και θύματος, αλλά και η γυναίκα του βγήκαν από το κτίριο της Αστυνομίας και πήγαν στο σπίτι τους. Στο μεγάλο σπίτι στην Εφύρα βρέθηκαν και πάλι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Ερευνούσαν τον χώρο σπιθαμή προς σπιθαμή μήπως και βρουν το αιχμηρό αντικείμενο με το οποίο έγινε το έγκλημα. Εψαξαν και τα χωράφια της γύρω περιοχής.

Το άγριο έγκλημα έγινε πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και ο 68χρονος είχε έναν βασανιστικό θάνατο. Τόσα πολλά ήταν τα χτυπήματα. Όπως απεδείχθη από την νεκροψία του ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση, ο άνδρας κατέληξε μετά από 40 χτυπήματα στο κεφάλι με ένα από αυτά, να είναι το μοιραίο για τη ζωή του.

Το θύμα ήταν συνταξιούχος και μάλιστα ελάμβανε δύο συντάξεις: μία από την Ελλάδα και μία από τη Σουηδία, όπου είχε εργαστεί ως αρχιτέκτονας για πολλά χρόνια. Εκεί είχε κάνει και τον γάμο του αλλά αργότερα χώρισε με την σύζυγό του. Επέστρεψε στην Ελλάδα έμεινε στο χωριό του, είχε άλλα τρία αδέλφια και είχε πολύ καλές σχέσεις και με τον αδελφό του Κώστα Αναγνωστόπουλο πρώην αντιδήμαρχο της περιοχής. Όμως φρόντιζε και τον πιο μεγάλο του αδελφό τον Αγγελο. Ο αδελφός του, Άγγελος, επειδή έμεναν μαζί, κλήθηκε αμέσως για κατάθεση στην Αστυνομία! Ηταν άλλωστε αυτός που βρήκε τον νεκρό.

Στο δωμάτιο όπου βρέθηκε νεκρός ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βρέθηκαν πολλά ίχνη από το έγκλημα και πολλές κηλίδες αίματος. Το φονικό όργανο δεν βρέθηκε, ωστόσο οι έμπειροι αξιωματικοί βάσιμα εικάζουν ότι πρόκειται για ένα μακρύ ξύλο με κόχη, με το οποίο ο δράστης κατάφερε τα χτυπήματα στο κεφάλι του 68χρονου.
Από τα 40 συνολικά τραύματα που έφερε το θύμα σε όλο το κεφάλι, τουλάχιστον τα μισά ήταν εμφανή, ενώ με βάση τα έως τώρα ευρήματα, δεν υπάρχουν ενδείξεις πάλης παρά μόνο κάποια μικρά σημάδια στα χέρια, γεγονός που φανερώνει πως ο 68χρονος πιθανώς να ξαφνιάστηκε από την επίθεση που δέχθηκε και έκανε μια μικρή απέλπιδα προσπάθεια να προστατεύσει τον εαυτό του.

Exit mobile version