Στο προσκήνιο και πάλι ο capo της μαφίας των Ρομά, με το ψευδώνυμο «Σέφκης» που είχε συλληφθεί για τον αρχηγικό του ρόλο στη σπείρα διαρρηκτών που εξάρθρωσε τον Νοέμβριο του 2016 η Ασφάλεια Αμαρουσίου, και η λεία της ξεπερνούσε τα 5.000.000 ευρώ! Ο 40χρονος σήμερα Δ. Σ. σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του L&O, συνελήφθη ως αρχηγός της νέας συμμορίας που είχε συστήσει και εξάρθρωσε η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.
Μαζί του συνελήφθη και η πρώην γυναίκα του Σ. Β. που είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου και ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες και της πρώτης σπείρας του 2016… Επίσης οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στην 19χρονη κόρη του 40χρονου αρχηγού και στον 21χρονο γιο του, αλλά και στον υπαρχηγό με το ψευδώνυμο «Μάκης».
Ο ρόλος του αξιωματικού στη συμμορία
Πληροφορίες του L&O αναφέρουν ότι ο ανθυπαστυνόμος είχε επαφή με ένα από τα συλληφθέντα μέλη της συμμορίας που είναι Ιρακινός και έχει συνεργείο αυτοκινήτων. Ο αλλοδαπός με το ψευδώνυμο «Νίκος» έδινε στη συμμορία έναντι αμοιβής αυτοκίνητα προκειμένου να κάνουν τις διαρρήξεις και τις κλοπές στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Οι κλέφτες στη συνέχεια του επέστρεφαν τα επιχειρησιακά αυτοκίνητα της οργάνωσης και έπειτα ο Ιρακινός επικοινωνούσε με τον ανθυπαστυνόμο προκειμένου να ψάξει στο ηλεκτρονικό σύστημα της αστυνομίας αν απασχολούν. Επειδή ελάμβαναν μέτρα προφύλαξης και φοβούνταν μήπως κάποιος είχε δει το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν σε διάρρηξη, και έχει δώσει τον αριθμό κυκλοφορίας στην αστυνομία, αυτό αυτομάτως θα σήμαινε πως από εκείνη τη στιγμή το συγκεκριμένο όχημα θα «απασχολούσε» την ΕΛ.ΑΣ..
Έτσι ο ανθυπαστυνόμος έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα της αστυνομίας police online, πληκτρολογούσε τις πινακίδες και έβλεπε αν υπήρχε τέτοια καταχώριση και άρα αν κάποιο αυτοκίνητο τους θεωρείται ύποπτο θα το αναζητούσε η αστυνομία… Αν ήταν καταχωρημένο απέσυραν το όχημα και τους έδινε άλλο.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ανθυπαστυνόμος δεν έχει συλληφθεί, ωστόσο το όνομά του περιλαμβάνεται στη δικογραφία και για το θέμα έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας.
Πώς δρούσε η συμμορία – Ο ρόλος των γυναικών
«Βαριά» ονόματα, από τις πιο γνωστές «φαμίλιες» των Ρομά, συμμετείχαν στη σπείρα που είχε εισβάλει από τον περασμένο Ιούλιο σε δεκάδες σπίτια σε ολόκληρη τη χώρα με λεία 330.000 ευρώ. Η Ασφάλεια Μεγάρων σε συνεργασία με την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής έπειτα από μεγάλη επιχείρηση σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα συνέλαβαν δέκα άτομα και στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρήκαν κοσμήματα, ακριβά ρολόγια, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και πολυτελή αυτοκίνητα. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί εννέα ημεδαποί, ηλικίας 19 έως 40 ετών και 45χρονος αλλοδαπός, μέλη της οργάνωσης.
Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται πέντε επιπλέον μέλη της συμμορίας
Στην οικογενειακή «επιχείρηση» (πατέρας, μητέρα και δύο παιδιά) τα μέλη της συμμορίας είχαν επιστρατεύσει και γυναίκες οι οποίες είχαν τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Έκαναν έλεγχο στα σπίτια για να βεβαιώνονται ότι έλειπαν οι ένοικοι και επόπτευαν την περιοχή προκειμένου να ενημερώνουν τους μπουκαδόρους σε περίπτωση που εμφανιζόταν η Αστυνομία. Οι διαρρήκτες χωρίζονταν κάθε φορά σε ομάδα των τεσσάρων ή πέντε ατόμων και έμπαιναν στα σπίτια από πόρτες και παράθυρα. Φορούσαν πάντα γάντια, μάσκες και τζόκεϊ καπέλα για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ τους περίμενε ο συνεργός τους στο αυτοκίνητο με τη μηχανή πάντα αναμμένη.
Η πλούσια ζωή
Με τα «έσοδα» από τις κλοπές δημιουργούσαν, λειτουργικές επιχειρήσεις αλλά και εικονικές, προκειμένου να «ξεπλένουν» τα χρήματα που αποκόμιζαν. Η δράση τους επεκτεινόταν σε όλη τη χώρα -από την Αττική και τη Βοιωτία έως την Χαλκίδα, τη Λαμία, το Αγρίνιο, την Πρέβεζα και την Αχαΐα διαπράττοντας 59 διαρρήξεις. Οταν «τρύπωναν» σε πολυκατοικίες κυρίως στην επαρχία έμπαιναν σε δύο με τρία διαμερίσματα, ώστε το κέρδος τους να είναι μεγαλύτερο.