Αυξημένες οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη – Προβλέπεται «πόλεμος» τιμών (πίνακες)

Ημερομηνία:

Αύξηση για ένατο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, δεδομένης της βελτίωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας και της εκπλήρωσης όγκου παραγγελιών των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 16% στα 964.932 οχήματα, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της European Manufacturer’s Association. Δεδομένης της ανακαμψιακής τάσης, οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων μηνών του έτους παραμένουν περίπου 1/5 υπό του αντίστοιχου προ-πανδημικού επιπέδου. 

Αυξημένες οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη – Προβλέπεται «πόλεμος» τιμών (πίνακες)

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν καταγράψει θετικά εταιρικά δεδομένα, παρά την τρέχουσα πληθωριστική κρίση και τις ανησυχίες για πρόκληση ύφεσης. 

Η βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας και το λανσάρισμα νέων μοντέλων αυτοκινήτων, όμως, υποδεικνύουν πιθανή μείωση των τιμών των οχημάτων στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με τους αναλυτές.

«Ενδέχεται να υπάρξει σημαντική αστάθεια στην αγορά τους επόμενους 12 μήνες, δεδομένων των νέων ηλεκτρικών μοντέλων και των φθηνότερων οχημάτων Tesla», υπογράμμισε ο αναλυτής της JATO Dynamics, Φελίπε Μουνιόζ, προσθέτοντας πως «παράλληλα, υπάρχουν προβλήματα τα οποία ενδέχεται να δημιουργηθούν λόγω της πληθωριστικής και της γεωπολιτικής κρίσης. Εάν λάβουμε υπόψη και τον πόλεμο των τιμών στον οποίο ενδέχεται να εμπλακούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι καταναλωτές ενδέχεται να περιμένουν πριν προχωρήσουν σε αγορά νέου οχήματος».

Εκτός από τον υψηλό πληθωρισμό στην Ευρώπη και την αύξηση των επιτοκίων η οποία έχει δυσκολέψει τη χρηματοδότηση των καταναλωτών για την αγορά νέων αυτοκινήτων, η Tesla έχει προχωρήσει σε σημαντική μείωση των τιμών των οχημάτων της, αυξάνοντας την πίεση στην αγορά για λήψη παρόμοιων αποφάσεων από τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, κάτι το οποίο αναμένεται να περιορίσει τα επίπεδα κερδοφορίας τους.

Αυξημένες οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη – Προβλέπεται «πόλεμος» τιμών (πίνακες)

Οι εγγραφές νέων ηλεκτρικών οχημάτων κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022, ενώ οι πωλήσεις των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 15%. Οι πωλήσεις των ντιζελοκίνητων, από την άλλη, κατέγραψαν περιορισμένη μείωση.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

«Φύγε από εδώ, δεν ντρέπεσαι λιγάκι;»: Μεγάλη ένταση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ μετά τις καταγγελίες Δούκα για νοθεία

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων...

Επιχειρηματίες και γνωστός ηθοποιός-μοντέλο στο κύκλωμα φοροδιαφυγής με βιτρίνα νυχτερινά κέντρα στη Θεσσαλονίκη

Γνωστοί επιχειρηματίες από τον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης, ιδιοκτήτες...

Αχαϊα: “Εφυγε νωρίς” ο Ηλίας Χριστοδουλόπουλος – φωτο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο...