Αύξηση μισθών σε όλους – Σήμα Μητσοτάκη στις επιχειρήσεις μετά το +7,5% στον κατώτατο μισθό

    Ημερομηνία:

    Εναν νέο κύκλο αυξήσεων των αμοιβών που αναμένεται να επεκταθεί σε όλους τους εργαζομένους σηματοδότησε η ανακοίνωση της δεύτερης δόσης αυξήσεων στον κατώτατο μισθό κατά 7,5%, εντός του τρέχοντος έτους, διαμορφώνοντάς τον στα 713 ευρώ.

    Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ μηνιαίως θα ακολουθήσουν η νέα αναπροσαρμογή των αμοιβών στις αρχές του 2023 και η επιστροφή των αυξήσεων στις συντάξεις – μετά από 13 χρόνια -, κάτι που «φιλοδοξεί» να αποτελέσει το βασικό «αντίδοτο» στην κλιμακούμενη έξαρση της ακρίβειας.

    Φλίγκος

    «Τώρα είναι η ώρα των εργαζομένων» τόνισε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, ενώ ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι η ετήσια διαδικασία αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού θα εκκινήσει – εκ νέου – στις αρχές του 2023.

    Ζητούμενο παραμένει κατά πόσο η συγκεκριμένη αύξηση του 7,5% θα «περάσει» στις κλαδικές συμβάσεις και στις καταβαλλόμενες αποδοχές, όπου οι αμοιβές είναι υψηλότερες από τα κατώτατα όρια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας...

    Αυτή είναι η νέα μονάδα για καρκινοπαθείς που χάρισε στο Νοσοκομείο Ρίου, η Μαριάννα Λάτση – ΦΩΤΟ

    Τη νέα δωρεά της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε στις...

    Μύκητες: Η αόρατη απειλή «που μας τρώει από μέσα» – Πόσο πιθανό είναι να ζήσουμε πραγματικά το «The Last of Us»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bc%cf%8d%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%b5%ce%b9/