Στην Αυστραλία είναι καλοκαίρι και τα μελομακάρονα τα τρώνε με παγωτό… Κάτι που φαίνεται να δοκιμάζουμε και στην Ελλάδα όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι. Ενόψει Χριστουγέννων η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά για τους καταστηματάρχες αυτή τη στιγμή είναι η τιμή τους.
Ιδιοκτήτης αρτοποιείου – ζαχαροπλαστείου δήλωσε ότι «το πρόβλημα είναι ότι ανεβαίνουν μόνιμα οι πρώτες ύλες, φανταστείτε ότι στο μελομακάρονο με το μέλι το καρύδι σιμιγδάλι, κονιάκ όλα ανεβαίνουν συνέχεια. Λογικά θα πάρει μία αύξηση και φέτος».
Σε ζαχαροπλαστεία, ένα κιλό μελομακάρονα που πέρυσι κόστιζαν 24€ θα δούμε από τις πρώτες κιόλας φουρνιές να φτάνουν στα 26€, 2€ ευρώ πάνω μέσα σε ένα χρόνο.
Η μυρωδιά του μελομακάρονου οδηγεί τους καταναλωτές στην πόρτα φούρνων και ζαχαροπλαστείων. Αν και οι τιμές θα είναι τσουχτερές, θέλουν να νιώσουν λίγη αίσθηση Χριστουγέννων… αλλά στην παραλία.