Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Πάτρας

    Ημερομηνία:

    Τα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός παραμένουν σε υψηλό σημείο και αυτό αποτυπώνεται και στο ιικό φορτίο στα λύματα σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

    Συγκεκριμένα την εβδομάδα 21 έως 27 Μαρτίου 2022 παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 14 έως 20 Μαρτίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα σε οκτώ από τις δεκατρείς περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε τέσσερεις περιοχές και σταθεροποιητικές τάσεις σε μία.

    Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής (+41%), στα Ιωάννινα (+108%), στον Άγιο Νικόλαο (+233%) και στο Ηράκλειο (+291%). Οριακή ήταν η αύξηση στην Πάτρα (+20%), στο Ρέθυμνο (+13%), στα Χανιά (+29%)και στη Θεσσαλονίκη (+29%).

    Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη (-36%) και στην Ξάνθη (-31%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στη Λάρισα (-11%) και στο Βόλο (-10%). Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στην Κέρκυρα (-5%).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νόρα Βαλσάμη: Μου λείπει πάρα πολύ ο Ερρίκος, τον λάτρευα, ήταν ο άνθρωπός μου

    Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε, αυτή την...

    Μιχάλης Λεβεντογιάννης: Στο Άγιο Όρος για διακοπές και ηρεμία – Οι εικόνες που δημοσιοποίησε

    Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης χαλαρώνει από τους ρυθμούς της καθημερινότητας...

    Αστυνομικοί κατεβάζουν τους ασθενείς πάνω στα φορείς από τις σκάλες- Στιγμές αυταπάρνησης

    H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας σε ανακοίνωσή της συγχαίρει...

    Εβάν Φουρνιέ: «Λατρεύω που χειροκροτούν οι άνθρωποι όταν προσγειώνεσαι στην Ελλάδα»

    Ο Εβάν Φουρνιέ επέστρεψε από το Μόναχο, εκεί όπου δε σταμάτησε...