Αυξήθηκε το όριο επιβατών στα αυτοκίνητα

    Ημερομηνία:

    Το δημοσίευμα αφορά το κομμάτι των μεταφορών και αναφέρει τα εξής:

    • Επιτρέπονται μέχρι τρεις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα (ταξί, ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά Ι.Χ. καθώς και στα ΕΙΧ οχήματα με οδηγό έως 7 θέσεων.
    • Επιτρέπονται μέχρι τέσσερις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα ειδικής μίσθωσης και επιβατηγά ΙΧ οχήματα με οδηγό 9 θέσεων.
    • Επιτρέπονται μέχρι τρία άτομα άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα μικτής χρήσης και τύπου van (επαγγελματικά) οχήματα.

    Αν στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για την μετακίνηση του, τότε η υπέρβαση του ορίου των ατόμων είναι επιτρεπτή. Για τους μαθητές που χρησιμοποιούν ταξί για τη μετακίνηση τους από και προς το σχολείο, ορίζεται ότι επιτρέπονται έως 4 άτομα με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς σε μη αστικές περιοχές, οι οποίοι μετακινούνται είτε με ταξί είτε με όχημα συναδέλφου τους. Επιπλέον γίνεται εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε Ε.Ι.Χ. όταν επιβαίνουν μόνο ο/η οδηγός, σύζυγοι/συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το σπίτι του Διονύση Παπαγιαννόπουλου στο Διακοφτό

    Το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος...

    Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο & στην κινητοποίηση των Υγειονομικών

    Ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Ο Αντιδήμαρχος Διονύσης...

    Μητσοτάκης: Ιστορική στιγμή η συμφωνία με την ExxonMobil για γεωτρήσεις στο Ιόνιο

    Στη σημασία της συμφωνίας μεταξύ ExxonMobil, Energean και HelleniQ...

    Βίντεο: Λευκός καρχαρίας εντοπίστηκε ανοιχτά της Καρπάθου: «Είναι πέντε μέτρα»

    Δεν πίστευαν στα μάτια τους ψαράδες στην Κάρπαθο όταν...