Banana bread με κεχρί και καρύδια

    Ημερομηνία:

    Προετοιμασία 20’ Ψήσιμο 1 ώρα + 15’ 

     

    ΥΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενη φόρμα κέικ)

    150 γρ. κεχρί (σε μεγάλα σουπερμάρκετ, σε καταστήματα με βιολογικά και σε μπαχαράδικα)

    Φλίγκος

    240 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή για όλες τις χρήσεις)

    1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

    1/2 κουτ. γλυκού κανέλα

    1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

    1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο

    1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

    70 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

    100 γρ. καστανή ζάχαρη (ή 115 γρ. ζάχαρη καρύδας)

    GLEARNET

    60 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για τη φόρμα

    2 μεγάλα αβγά

    60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

    2 μπανάνες λιωμένες καλά με πιρούνι

    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

    Βράζουμε το κεχρί με νερό για 10΄-15΄. Το σουρώνουμε καλά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να τραβήξει την υγρασία.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα κέικ, την οποία ντύνουμε με λαδόκολλα.

    Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, το αλάτι και τα καρύδια. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με το λάδι. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες και το κεχρί, και ανακατεύουμε απαλά.

    Ενώνουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι με εκείνο με τις μπανάνες, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι. Θέλουμε να ομογενοποιηθούν, αλλά προσοχή να μην τα ανακατέψουμε πολύ γιατί το κέικ δεν θα βγει αφράτο.

    Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και το βάζουμε στον φούρνο για περίπου 30΄. Στη συνέχεια, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στον φούρνο για άλλα 20΄-30΄, μέχρι να ψηθεί καλά εσωτερικά. (Tο ελέγχουμε τρυπώντας το στο κέντρο με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα. Αν όταν βγάλουμε το μαχαίρι ή την οδοντογλυφίδα είναι καθαρά, χωρίς υγρά υπολείμματα από άψητη ζύμη, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Διαφορετικά, ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.) Βγάζουμε το banana bread από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού το κόψουμε. Μπορεί να διατηρηθεί και στο ψυγείο, καλά κλεισμένο. Μπορούμε να το σερβίρουμε με κρέμα τυριού ή φρέσκο ανθότυρο και μέλι!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι Μεσσήνιοι της Πάτρας στον εορτασμό της Αγίας Σοφίας

    Οι Μεσσήνιοι της Πάτρας με ανακοίνωση τους υπογραμμίζουν πως "ήταν...

    Βραβείο καλύτερης χορογραφίας στη Μαριμίλλη Ασημακοπούλου για τις “ΟρΝΘες” της ομάδας ΣΦήγΚΕΣ

    Στους 38ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο...

    Μπήκαμε φυλακή ο ένας για τον άλλο, λένε ο 25χρονος και ο 21χρονος που είχαν προφυλακιστεί για τη φωτιά στην Πάτρα

    Αποφυλακίστηκαν οι δύο εθελοντές που είχαν συλληφθεί για τη φωτιά που είχε...

    Πανεπιστήμιο Πατρών: Ποιοι φοιτητές κινδυνεύουν με διαγραφή από τις αρχές Νοεμβρίου

    Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας τόνισε πως με την...