BΟΜΒΑ: Και στην Πάτρα νοθεία στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Πεπεισμένος πως και υπόλοιποι συνυποψήφιοί του για την ηγεσία του κόμματος θα ζητήσουν διερεύνηση στα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, μετά την καταγγελία – βόμβα που έκανε για νοθεία εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Με επιστολή του προς την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), ο κ. Παπανδρέου προχωρά σε καταγγελία για ευρήματα που παραπέμπουν σε νοθεία στις εσωκομματικές κάλπες της περασμένης Κυριακής, υποστηρίζοντας πως στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν.

    «Διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στις περιοχές όπου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πρώην Πρωθυπουργού, σημειώθηκε νοθεία είναι και η Δυτική Ελλάδα.

    Όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία που συνόδευσαν την επιστολή Παπανδρέου πρόκειται για εκλογικά τμήματα στις παρακάτω περιοχές:

    – Αγρίνιο

    – Ξηρόμερο

    – Πάτρα

    – Δυτική Αχαΐα

    – Αιγιάλεια

    – Πύργου 

    – Αρχαίας Ολυμπίας

    – Ακτίου – Βόνιτσας

    Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, υπήρξαν τουλάχιστον 2.700 παραπάνω ψηφοδέλτια στο 20% των εκλογικών κέντρων, τα οποία δεν αντιστοιχούσαν σε εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος.

    «Υπήρξαν καταγγελίες και ζήτησα να διερευνηθούν ώστε οι εκλογές στον β’ γύρο να γίνουν με τον πλέον διάφανο τρόπο» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώνοντας ακόμη πως το ΚΙΝΑΛ είναι ένα ανοιχτό κόμμα και πρέπει να τηρηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες.

    Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα υπάρξουν και άλλοι συνυποψήφιοί του που θα ζητήσουν το ίδιο.

    Επιπλέον ανέφερε πως ο ίδιος είναι γνωστός στον κόσμο για τις θέσεις του και τις εκφράζει ευθαρσώς, ενώ έχει δώσει σκληρές μάχες εντός και εκτός Ελλάδας, παλεύοντας απέναντι σε κατεστημένα και συμφέροντα.

    Νέα επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη για το debate

    Παράλληλα, επεσήμανε πως είναι υπέρ ενός debate στον δεύτερο γύρο των εκλογών και είναι έτοιμος να «συζητήσουμε για όλα τα μεγάλα θέματα», ξεκαθαρίζοντας πως θα μείνει στο ΚΙΝΑΛ ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

    «Είμαι έτοιμος να έρθω σε debate για να συζητήσουμε τα μεγάλα θέματα. Εγώ έχω πει “ναι” και λέω και σήμερα “ναι”. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν απάντησε», είπε ωστόσο χρόνος για τηλεμαχία δεν φαίνεται να υπάρχει…

    Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ:

    «Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

    Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων.

    Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

    Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζητώ από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μασκ από το Οβάλ Γραφείο: Οι ΗΠΑ οδεύουν προς χρεοκοπία, αν δεν προχωρήσουν σε περικοπές δαπανών

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε χθες, Τρίτη, από τις αμερικανικές...

    Συμμετοχή της ΠΔΕ στην εταιρική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου METACITIES στην Αθήνα

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην εταιρική συνάντηση του...

    Σέρρες: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή σε 43χρονο που πέταξε τούβλο στο κεφάλι του γείτονά του

    Σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ένας 43χρονος από το Μικτό...
    Best Shop