Χ. Αλεξοπούλου: Υπογράφεται η σύσταση Επιτροπής για τη διασφάλιση καθολικής πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα στα ΜΜΜ

    Ημερομηνία:

    Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η σύσταση  της Επιτροπής για  τη μελέτη και λήψη των αναγκαίων μέτρων με σκοπό τη διασφάλιση καθολικής πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ΤΑΞΙ και των ΚΤΕΛ, όπως ανακοίνωσε, σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών.

    Η Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί να δημιουργήσει τέτοιες δομές στις Μεταφορές, όπου οι πολίτες θα είναι ίσοι μεταξύ ίσων.

    Στην τοποθέτησή της η κυρία Αλεξοπούλου υπενθύμισε την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται οι αποζημιώσεις (από 150 – 3.000 ευρώ) για την ανεμπόδιστη μεταφορά ΑμεΑ, τόσο από ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών, όσο και από Δημόσιους Φορείς συγκοινωνιών. «Υψώνουμε, με άλλα λόγια, μια «ασπίδα προστασίας» απέναντι σε φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού, εφαρμόζοντας τη λογική του «ήπιου νόμου» (soft law), σε μια εναλλακτική προσέγγιση με στόχο την γρήγορη παραγωγή αποτελεσμάτων», προσέθεσε.

    Τέλος, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Υποδομών θα είναι δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία, συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες αποσκοπούν στην βελτίωση και την ασφάλεια των μεταφορών για όλους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Black Friday: Η σκοτεινή αληθινή ιστορία πίσω από το όνομα

    Για χρόνια, την λεγόμενη Black Friday αγοραστές κατέκλυζαν τα...

    Τσάι: Οι πιο ξεχωριστές και σπάνιες ποικιλίες

    Από την Κίνα του 3ου αιώνα π.Χ ως το...

    Τα 10 χαρακτηριστικά του καλού μαθητή – Τι να κάνουν οι γονείς για να τα αναδείξουν

    Ας ξεκινήσουμε με μία απλή υπενθύμιση: καλός μαθητής δεν...

    ΗΠΑ: Ροζ κρουαζιέρες για να φέρουν τα ζευγάρια πιο κοντά…! 60 άτομα ταυτόχρονο οργασμό

    Όταν φθίνει το ερωτικό πάθος, υπάρχει η λύση της... ροζ κρουαζιέρας. Τα ζευγάρια...