Χανιά – Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις από τους οκτώ που απολογήθηκαν

    Ημερομηνία:

    Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λίγο μετά τις 03:00, ολοκληρώθηκε στο δικαστικό μέγαρο Χανίων η διαδικασία των απολογιών των συνολικά οκτώ προσώπων τα οποία συνελήφθησαν και σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛΑΣ είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και επιδίδονταν σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών. Η διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν δύο ανακριτές, ήταν μαραθώνια (άρχισε στις 08:00 της Κυριακής).

    Φλίγκος

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ιατρός, ιδιοκτήτης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

    ICECAP

    Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν μαία της μονάδας, βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

    Οι οκτώ που οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της διατάραξης οικογενειακής τάξης, της απάτης, της σωματικής βλάβης και της παραβίασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ηλικιωμένος έριξε σε κάδο ανακύκλωσης ηλεκτρονικών συσκευών κουτί modem που περιείχε… 20.000 ευρώ

    Ηλικιωμένος έριξε κατά λάθος σε κάδο ανακύκλωσης ηλεκτρονικών συσκευών κουτί...

    ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Κάνε το τρένο υπόγειο και δώσε μας όλο το παλιό λιμάνι

    Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε σήμερα (Παρασκευή 9 Μάη)...

    Τι σημαίνει η νέα υποχώρηση Τραμπ για δασμούς 80% στην Κίνα

    Πρόθυμος να μειώσει τους δασμούς κατά της Κίνας στο 80%, δήλωσε ο Ντόναλντ...