Χάος στο Αφγανιστάν: Χιλιάδες Ευρωπαίοι εγκλωβισμένοι – «Μπάιντεν, χρειαζόμαστε κι άλλο χρόνο» φωνάζουν Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία

    Ημερομηνία:

    Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία απηύθυναν έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να καθυστερήσει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.
    Την ώρα που η επιχείρηση εκκένωσης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ συνεχίζεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της αυριανής τηλεδιάσκεψης των G7 θα ασκήσει πιέσεις έτσι ώστε να σωθούν περισσότεροι πολίτες από τους Ταλιμπάν.

    Μέχρι και σήμερα έχουν μεταφερθεί με αεροσκάφη της RAF σχεδόν 6.000 Βρετανοί, Αφγανοί πολίτες και οικογένειές τους. Ωστόσο υπάρχουν σχέδια που αναφέρουν ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να ξεπεραστεί αυτή την εβδομάδα.

    Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών  Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι «ανησυχεί» για την προθεσμία και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται επιπλέον χρόνος». Την ίδια ώρα η γερμανική πλευρά υπολόγισε πως υπάρχουν 5.000 πολίτες που περιμένουν να φύγουν από την Καμπούλ, ενώ ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «όσο το επιτρέπει η κατάσταση στο έδαφος» τα αεροδρόμια θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά.

    Όμως οι Ταλιμπάν κρατούν αδιάλλακτη στάση. Και αυτό διότι τόνισαν πως οποιαδήποτε παράταση θα αποτελούσε «κόκκινη γραμμή», ενώ προειδοποίησαν ότι θα υπάρξουν «συνέπειες». 

    Παρά τις εκκλήσεις Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παραμένει ανένδοτος. Μάλιστα χθες Κυριακή είπε ότι ελπίζει να μην υπάρξει παράταση στην επιχείρηση εκκένωσης. Ακόμη υποσχέθηκε στους Αμερικανούς πως «όποιος Αμερικανός θέλει να γυρίσει σπίτι θα το κάνει», αλλά δεν έκανε καμία αναφορά τους συμμάχους του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Skye Sutton σε σκάφος στην ακτή Αμάλφι

    Η Skye Sutton μας δείχνει τα εντυπωσιακά οπίσθια της...

    Συνταγή για παραδοσιακή τυροκαυτερή με φέτα και πιπεριά

    Η τυροκαυτερή είναι κλασικό ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας. Η...

    Κινούμαι Ηλεκτρικά: Πότε η επιδότηση μπορεί να φτάσει έως €4.500 – Ποια κριτήρια θα ισχύσουν

    Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά στην επανεκκίνηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με...

    Αυτή είναι η καλύτερη ώρα να ανεβείτε στη ζυγαριά – Τέσσερα tips για ακριβείς μετρήσεις

    Δεν είναι ανάγκη να φοβάστε την ένδειξη στη ζυγαριά....