ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΩΓΟΣ: Μόνο με αυτή την προϋπόθεση θα πάμε σε άρση των μέτρων – ΒΙΝΤΕΟ

    Ημερομηνία:

    Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε στο Mega για την πορεία της πανδημίας και το lockdown.

    Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, υπάρχει καθυστέρηση στην αποφόρτιση του επιδημιολογικού προβλήματος και ειδικότερα στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς υπήρξε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχει σαφής μείωση των κρουσμάτων πανελλαδικά, υποστήριξε.

    Αναφορικά με την άρση των μέτρων, σημείωσε πως «δε μιλάμε για άρση των μέτρων, αλλά για οργάνωση αυτής». «Αν δεν δούμε τη βελτίωση των δεδομένων μέσα στα νοσοκομεία, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για άρση των μέτρων», πρόσθεσε.

    Μίλησε ακόμα για τα σχολεία, για τα οποία είπε πως θα μείνουν κλειστά για όσο διαρκέσει το lockdown, ενώ για το λιανεμπόριο είπε πως δεν υπάρχει καμία εισήγηση ακόμα, καθώς αναμένονται τα επιδημιολογικά δεδομένα.

    «Το μυαλό μας και τα μάτια μας είναι στραμμένα στο σύστημα υγείας που πιέζεται» τόνισε.

    Για το εμβόλιο είπε πως θα καθυστερήσει, ενώ σημείωσε πως «για ένα ασφαλές τείχος ανοσίας πρέπει να περάσει ένα εξάμηνο».

    Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός πιο αυστηρού lockdown, αν και ο ίδιος θεωρεί πως δε θα υπάρξει τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα φαγητά «των φτωχών»: 6 παραδοσιακά πιάτα που τα πήρε ο χρόνος

    Παραδοσιακά φαγητά με τα οποία μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων. Που χόρταιναν τους...

    Μαγαζί σερβίρει… γύρο από σολομό

    Υπάρχει, άραγε, άνθρωπος που δεν του αρέσει ο Μ,;...

    Σεξ: 7 παραμελημένες ερωτογενείς ζώνες που θα απογειώσουν την ευχαρίστηση

    Όταν μιλάμε για την ευχαρίστηση και την οικειότητα, δεν...

    Πανεύκολη συνταγή για απολαυστικό κοτόπουλο με μέλι, σκόρδο, καρότα και μπρόκολο

    Αυτή η συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σκόρδο μπορεί να αποτελέσει...