ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΩΓΟΣ: Πως θα αποφύγουμε το τρίτο κύμα του κορονοϊού

    Ημερομηνία:

    Την πρεμιέρα εφαρμογής των νέων έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, ο καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών τόνισε ότι εχουν «διερευνηθεί όλες οι πιθανές δυνατότητες για τον έλεγχο της κατάστασης. Υπήρξε ανάγκη κλιμάκωσης των μέτρων λόγω της διασποράς που έχει αυξητικές τάσεις ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες περιοχές».

    Σύμφωνα με τον καθηγητή,  η προσπάθεια ήταν να επηρεααστεί όσο το δυνατόν λιγότερο η ροή της κοινωνικής κι οικονομικής ροής της χώρας, η οποία έχει πληγεί έτσι κι αλλιώς.

    «Διαφορετικά θα είχαμε κοσμοσυρροή και στην Ερμού και στις παραλίες» εκτίμησε, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει επιτήρηση και ενημέρωση του κόσμου στα σημεία που παρατηρείται συνωστισμός.

    «Υπήρξε ένας θαυμάσιος καιρός ο κόσμος παρασύρθηκε το καταλαβαίνω αλλά δεν έχει κανένα νόημα να κλείνουμε τις βασικές περιοχές της Αθήνας όπου υπάρχουν τα καταστήματα και να μεταφέρεται το πλήθος στις παραλίες » υπογράμμισε.

    «Η τελική λύση δεν ξέρουμε πραγματικά ποια μπορεί να είναι» είπε επιπρόσθετα ο κ. Γώγος σχολιάζοντας πως ένα πλήρες καθολικό λοκντάουν προσφέρει υγειονομικό πλεονέκτημα εντούτοις ακόμη και μια ενδεχόμενη εφαρμογή του δεν συνεπάγεται το ότι ο κόσμος θα ήταν σε θέση να πειθαρχήσει καθώς πλέον είναι έντονη η ψυχολογική κόπωση του.

    «Η τωρινή κατάσταση δεν είναι δραματική είναι όμως ανησυχητική» δήλωσε ο καθηγητής αναφέροντας πως αυτή η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρούμε είναι ένα καμπανάκι σε κάθε περίπτωση όμως το αισιόδοξο είναι ότι είμαστε σε μια φάση συνεχούς αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Βασιλιάς Κάρολος έχρισε ιππότη τον Ντέιβιντ Μπέκαμ – Δείτε βίντεο

    Μετά από μία καριέρα 21 ετών γεμάτη διακρίσεις, τρόπαια...

    Ζητά ελαφρυντικά ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της

    Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της,...

    Αχαϊα: “Εφυγε” ο καθηγητής Γιάννης Σωτηρίου – φωτο

    Εγραψε η δημοσιογράφος Ευτυχία Λαμπροπούλου: Πριν από λίγο ένιωσα σαν...

    ΕΑΠ – Ξεκίνησαν οι εγγραφές του Εαρινού Εξαμήνου 2025 – 2026   – Υποβολή Αιτήσεων από Νοέμβριο έως Ιανουάριο

    Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) ανακοινώνει την έναρξη των...