flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Χάρης Κοντογιώργης: Η ιστορία του «Dirty Harry» τέλειωσε στο Γαλάτσι

Ο ήχος της μηχανής που έφτασε έξω από τον Γυμναστικό Σύλλογο Πυγμαχίας «Περσέας» την Δευτέρα το απόγευμα, ήταν ίσως ο μόνος που ακουγόταν στην οδό Εκάβης εκείνη την ώρα. Είχε ήδη νυχτώσει όταν ο πυγμάχος Χάρης Κοντογιώργης την πάρκαρε και ετοιμάστηκε να κατέβει, αγνοώντας ότι ζούσε τα τελευταία λεπτά της ζωής του.

Ο εκτελεστής του, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πεζός, επέλεξε να χτυπήσει τη στιγμή που ο γνωστός στα κυκλώματα της νύχτας πυγμάχος σήκωνε το πόδι του για να κατέβει από την μηχανή του. Χωρίς να φοράει κουκούλα, αλλά με μια μάσκα προστασίας κατά του Covid-19 τον πυροβόλησε τέσσερις τουλάχιστον φορές ενώ αμέσως μετά την εκτέλεση, εμφανίσθηκε μια μοτοσυκλέτα με τον συνεργό του.

Ο εκτελεστής ανέβηκε σε αυτή και απομακρύνθηκε, ενώ ο Χάρης Κοντογιώργης άφηνε την τελευταία του πνοή μπροστά σχεδόν στην είσοδο του συλλόγου. «Πήγε να συναντήσει τον “θείο” του» ήταν η φράση που ακούστηκε κατά κόρον για την δολοφονία του μποξέρ με την παραβατική συμπεριφορά που είχε απασχολήσει τις αρχές.

Ο «θείος» του -που δεν ήταν πραγματικός- ήταν ο Μιχάλης Καπίρης επίσης πυγμάχος και άνθρωπος της νύχτας με το προσωνύμιο «Κεφάλας», ο οποίος εκτελέστηκε πέντε μήνες πριν, έξω από μια καντίνα στη Μεταμόρφωση.

Όπως εικάζεται και για τα δύο θύματα φέρεται να υπήρχαν συμβόλαια θανάτου, δύο από τα πολλά που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια σε ένα ξεκαθάρισμα παλιών και νέων λογαριασμών της Greek Mafia. Ο 35χρονος ή 38χρονος κατ’ άλλους ήταν το τελευταίο, μέχρι τον επόμενο όπως έλεγαν αξιωματικοί της Αστυνομίας λίγες ώρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του.

Ο Dirty Harry και το πάθος για τις πολεμικές τέχνες

Μεγαλωμένος σε μια συνοικία όπου οι καυγάδες ανάμεσα σε παιδιά που μεγαλώνουν και θέλουν να είναι κάποιοι δεν έλειπαν, ο Χάρης Κοντογιώργης αγάπησε τις πολεμικές τέχνες. Ξεκίνησε από το καράτε και το ζίου ζίτσου πριν παθιαστεί με την πυγμαχία στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ‘90, όταν γνώρισε και τον Μιχάλη Καπίρη. Ο τελευταίος ήταν ήδη φτασμένος μποξέρ, όταν εντόπισε τον Χάρη και τον ξεχώρισε για το πείσμα, την μαχητικότητά του και την επιμονή του να μην παρατάει ποτέ την μάχη.

Έγινε κατά κάποιο τρόπο ο μέντορας του, αυτός που τον έβαλε τρόπο τινά  στα κυκλώματα προστασίας στις περιοχές που φέρεται να έλεγχε, δηλαδή την Νέα Φιλαδέλφεια, την Χαλκηδόνα, το Ηράκλειο την Νέα Ιωνία και την Αγία Παρασκευή.

Ενίοτε ήταν αχώριστοι αφού έβγαιναν συχνά μαζί για να διασκεδάσουν ενώ σχεδόν πάντοτε ο «ανιψιός» Χάρης συνόδευε το «θείο» Μιχάλη σε σημαντικά ραντεβού για τη «δουλειά». Γρήγορα το όνομα του άρχισε να ακούγεται και να συζητιέται, ενώ το 2011 εμφανίστηκε σε ογκώδη δικογραφία για τα κυκλώματα της νύχτας και πλέον οι αρχές τον γνώρισαν καλά.

Τότε σύμφωνα με τη δικογραφία κατηγορήθηκε «ως βασικό μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε εκβιάσεις εις βάρος καταστηματαρχών σε περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής. Ο Dirty Harry όπως  τον αποκαλούσαν είχε μπει για τα καλά στον χορό, χωρίς όμως να έχει ηγετικές βλέψεις, όσο τουλάχιστον ο μέντορας του Μιχάλης Καπίρης ή «Κεφάλας» τον είχε δεξί του χέρι.

Ο «διάδοχος» και το ματωμένο τέλος

Το βράδυ της 15ης Μαΐου, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ ο «θείος» του Χάρη συζητούσε με δύο εργαζόμενους σε μια καντίνα-ψητοπωλείο της Μεταμόρφωσης, όταν ένα παπάκι με δύο επιβαίνοντες πλησίασε. Ο Καπίρης δέχτηκε τέσσερις πυροβολισμούς, τρεις στον κορμό και έναν στο κεφάλι και σωριάστηκε νεκρός μπροστά στους έκπληκτους όσο και τρομοκρατημένους πελάτες.

Ο Κοντογιώργης δεν άργησε να μάθει το νέο που τον συντάραξε, λίγη ώρα μετά με ένα τηλεφώνημα από κοινό τους φίλο, ενώ από εκείνο το βράδυ άρχισε να προσέχει περισσότερο.Ενδόμυχα ίσως πίστευε ότι η εκτέλεση του Καπίρη έκλεινε έναν κύκλο που είχε ανοίξει εδώ και καιρό, αντί όμως να αποτραβηχτεί έπραξε ακριβώς το αντίθετο.

Έγινε τρόπο τινά ο «διάδοχος» του «Κεφάλα» στα Βορειανατολικά προάστια πιστεύοντας μετά το πέρας τριών μηνών ότι δεν αποτελούσε στόχο για κάποιους. Παρότι πρόσεχε, τον τελευταίο καιρό ένιωθε πλέον σίγουρος ότι δεν κινδυνεύει και έτσι το απόγευμα της Δευτέρας ήταν χαλαρός όταν πάρκαρε τη μηχανή του.                   

Δέχθηκε τέσσερις σφαίρες στον θώρακα και στον κορμό, ενώ οι αστυνομικοί μέτρησαν άλλους τρεις κάλυκες, απομεινάρια μιας εκτέλεσης που έδωσε τέλος στην διαδρομή του Dirty Harry.