Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών–Πύργου, ο Χάρης Τσίτσικας, μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, μίλησε στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη για τη σημασία του έργου.
Όπως επισήμανε, ο νέος δρόμος προσφέρει ανακούφιση και ελπίδα για μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, που στιγμάτισαν την παλιά εθνική οδό για δεκαετίες, με εκατοντάδες νεκρούς.
Η ίδρυση νέων τμημάτων αυτοκινητοδρόμων στην Ηλεία και η επέκταση της αρμοδιότητας του τμήματος στα Σαραβαλίτικα ενισχύουν την αστυνόμευση. Ωστόσο, τονίζει ότι η προσωρινή στελέχωση με αποσπασμένους και μη εξειδικευμένους αστυνομικούς δεν επαρκεί. Ζητά μόνιμη, εξειδικευμένη στελέχωση για αποτελεσματική αστυνόμευση.
Ο κ. Τσίτσικας υπογράμμισε την ατομική ευθύνη των οδηγών, επισημαίνοντας πως ούτε ο ασφαλέστερος δρόμος δεν αρκεί, αν δεν τηρούνται βασικοί κανόνες, όπως η αποφυγή χρήσης κινητού. Τέλος, κάλεσε σε σύνεση, καθώς αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία, ιδίως προς τουριστικές περιοχές. Ο νέος δρόμος είναι ασφαλέστερος, αλλά απαιτεί σεβασμό για να σωθούν ζωές.