Χιονοδρομικό Καλαβρύτων: Η νέα φάση έργων

Ημερομηνία:

Στο ΠΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου 2026-2030, ένα από τα πρώτα έργα που αναμένεται να ενταχθούν, ίσως και το πρώτο σε επίπεδο Αχαΐας, είναι η δεύτερη φάση της μετατροπής του Χιονοδρομικού Κέντρου σε πολυθεματικό πάρκο τεσσάρων εποχών.

Η πρόταση είναι αμφίβολο αν θα ενταχθεί στις επενδύσεις στρατηγικής σημασίας του εθνικού σκέλους, γι’ αυτό και η Περιφέρεια εξετάζει την εναλλακτική ένταξής της στο ΠΠΑ.

Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη που εκπονεί το Χιονοδρομικό Κέντρο, «το πολυθεματικό πάρκο τεσσάρων εποχών αποτελεί ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ».

Βάσει των νέων κανόνων συμμόρφωσης της χώρας με την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, στο νέο ΠΠΑ διπλασιάζεται η ίδια συμμετοχή των δικαιούχων. Αυτό γίνεται βάσει ειδικού μαθηματικού τύπου και με γνώμονα το όφελος που προκύπτει από κάθε επένδυση.

Στο πλαίσιο αυτό, υπολογίζεται ότι, με βάση τα οικονομικά δεδομένα των ΟΤΑ, μπορούν να ενταχθούν στρατηγικές επενδύσεις της τάξης των 10 έως 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Αναστάτωση σε πτήση στη Θεσσαλονίκη: Έβαλε πορνό στο κινητό και αυνανίστηκε μπροστά σε όλους

Αναστάτωση προκλήθηκε σε πτήση από την Αθήνα προς τη...

Χριστίνα Αλεξοπούλου: «680.000 ευρώ μέσω του Achaia Pass για την οικονομία και τον τουρισμό μετά τις πυρκαγιές»

«Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ενίσχυση της οικονομίας...

Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας: Μια σημαντική ανάσα για τον τόπο μας

Μια σημαντική ανάσα για τον τουρισμό και την οικονομία...

Γνωστή Πατρινή μπαργούμαν η 38χρονη που καταδικάστηκε από τον Βολιώτη πιλότο! Είχε φτιάξει 203 προφίλ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-38%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%85/