Χίος: Η ξεχωριστή πρώτη Ανάσταση από τον «ιπτάμενο ιερέα» στην Παναγία Ευαγγελίστρια

    Ημερομηνία:

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκίνηση τελέστηκε η πρώτη ανάσταση στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου, σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους πιστούς που γέμισαν τον ναό το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (19.04.2025).

    Η κορύφωση του Μέγα Εσπερινού, η πρώτη ανάσταση, συνοδεύτηκε από μια θεαματική και χαρακτηριστική έκφραση χαράς: οι παρευρισκόμενοι πιστοί στον ναό της Χίου, με ρυθμικούς χτύπους στα στασίδια και υπό τους ήχους των Καμπανών, αντήχησαν το χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης του Χριστού επί του θανάτου.

    Φλίγκος

    Σε ένα σκηνικό απόλυτης συμμετοχής και συμβολικής έντασης, ο ιερέας σκόρπισε δάφνες, σύμβολα της νίκης και της αιώνιας ζωής, σε ολόκληρο τον ναό. Οι εικόνες ήταν εντυπωσιακές: οι πολυέλαιοι κουνιούνταν σαν από σεισμό και η συγκίνηση κορυφώθηκε, με όλους τους παρευρισκόμενους να μετέχουν ενεργά στην τελετουργία.

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αγρια κόντρα Πετρόπουλου – παράταξης Σβόλη για το Σαραβάλι και τον τραυματισμό 14χρονου! Στον Εισαγγελέα η αντιπολίτευση

    Για «προσπάθεια ανίερης μικροπολιτικής εκμετάλλευσης τραυματισμού νεαρού ταλαντούχου αθλητή»...

    Άρης Μουγκοπέτρος: «Σας ευχαριστώ για τη δύναμη να βγω νικητής στον Γολγοθά μου»

    Μια νέα ανάρτηση του Άρη Μουγκοπέτρου συγκίνησε τους διαδικτυακούς φίλους του,...

    Mαθητές του 45ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών περπάτησαν στη Γέφυρα – ΦΩΤΟ

    Την Κυριακή, 1 Ιουνίου 2025, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί...

    ΠΑΤΡΑ: “Πιέζουν” οι κάτοικοι για το Γηροκομειό

    Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από τη μεγάλη φωτιά που...