Χίος: Συναγερμός στο Λιμενικό- Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά πλοία

    Ημερομηνία:

    Σύγκρουση ανάμεσα σε δύο φορτηγά πλοία – σημαίας Βανουάτου και Σιγκαμπούρης – στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται 9 ναυτικά μίλια βόρεια – βορειοδυτικά της Χίου, σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο φορτηγό πλοίο με σημαία Βανουάτου που φέρει το όνομα ΑΝΤ επιβαίνουν 13 άτομα ως πλήρωμα και στο έτερο φορτηγό πλοίο που ονομάζεται «Potentia» 19 άτομα πλήρωμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής “Live News” , το πλήρωμα των Τούρκων αρνείται να δεχθεί τη βοήθεια των ελληνικών αρχών.

    Τα μέλη και των δύο πληρωμάτων είναι αλλοδαποί ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές.

    Φλίγκος

    Στο σημείο της σύγκρουσης έχουν σπεύσει έξι πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα Super Puma και παραπλέοντα πλοία. Στην περιοχή σημειώνεται πως έχουν καταφθάσει και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

    Τα δύο πλοία είναι χωρίς φορτίο και δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισής τους. Από την σύγκρουση δεν υπάρχουν τραυματίες ούτε και κάποιο από τα μέλη του πληρώματος έχουν πέσει στη θάλασσα. Τέλος δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου. Σημειώνεται ότι η σύγκρουση έχει σημειωθεί σε διεθνή ύδατα ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ενημερώσει τους πλοιάρχους των πλοίων ότι η σύγκρουση έγινε σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι πληγές που άφησε η χούντα στην οικονομία

    Επιβιώνει ακόμα στις μέρες μας η προπαγάνδα ότι η...

    ΠΑΤΡΑ: Επεσε “βόμβα” στον πεζόδρομο Μαιζώνος! ΔΕΙΤΕ ΤΑ “ΛΟΥΚΕΤΑ” – φωτο

    Τα ξενοίκιαστα του νέου πεζόδρομου Μαιζώνος! Περπατώντας στον πεζόδρομο της...

    Η Αχαΐα μπροστά στο φάσμα της λειψυδρίας: Αντοχές, προκλήσεις και η ανάγκη για ένα νέο υδατικό παράδειγμα

    Του Νίκου Μαραχώρη Η Ελλάδα εισέρχεται πλέον σε μια φάση...

    Πανεπιστήμιο Πατρών: Πότε θα είναι έτοιμα τα πρώτα 102 δωμάτια στην Φοιτητική Εστία

    Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας ενημέρωσε  περιχαρής,...