Χωρίς ενημέρωση την Τετάρτη- Απεργούν οι δημοσιογράφοι

    Ημερομηνία:

    Απεργία των δημοσιογράφων την Τετάρτη

    06|11|2022 | 06:58
    Πάτρα – Δυτική Ελλάδα

    EMAIL
    FACEBOOK
    LINKEDIN
    TWITTER
    PINTEREST
    PRINT

     

    Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι δημοσιογράφοι  την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ενώσεων Συντακτών:

    “Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα.

    Το τελευταίο διάστημα όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά το σύνολο της  ελληνικής κοινωνίας, βιώνουμε μια σειρά αλλεπάλληλων αυξήσεων στο κόστος στέγασης, ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κλπ. Αυξήσεις που έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 12%, δημιουργώντας μία ασφυκτική κατάσταση, που έρχεται να προστεθεί στη υγειονομική κρίση της πανδημίας και την δεκαετή κρίση των Μνημονίων.

    Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από τις 05.00 π.μ. της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου έως τις 05.00 π.μ. της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

    Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας όχι μόνο στον κλάδο των ΜΜΕ αλλά και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας”.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Μητσοτάκης σε πανικό: Το ΠΑΣΟΚ γκρεμίζει το αφήγημα της ΝΔ

    Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια εξουσίας, ο Κυριάκος...

    Πάτρα: Καθίζηση της ασφάλτου στα Ροΐτικα

    Καθίζηση στην άσφαλτο προκλήθηκε στη συμβολή των οδών Αγίου...

    Πάτρα: Ξεχειλίζουν οι κάδοι και… η αγανάκτηση!

    Ξεχείλισαν οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης στη συνοικία της...

    Ο ρέκορντμαν των καταδύσεων που… φοβόταν το νερό

    Όπως είχαμε γράψει στη στήλη, στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας φιλοξενείται...