ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ: Εχουμε ενεργές σεισμικές πηγές σε Ναύπακτο και Αίγιο

    Ημερομηνία:

    Για τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες σε όλη τη χώρα μίλησε ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών. Ο καθηγητής αναφέρθηκε στις τέσσερις περιοχές που είναι στο «στόχαστρο» του Εγκέλαδου.

    «Οι σεισμοί στη Νίσυρο είναι τεκτονικοί. Η ακολουθία είναι από πέρυσι, πάνω σε ένα τεκτονικό ρήγμα. ο μεγαλύτερος σεισμός της ακολουθίας είναι ένας σεισμός ήταν τον Ιούνιο με 5,7 Ρίχτερ. Ο χθεσινός σεισμός ήταν 4,4 Ρίχτερ και ξύπνησε τους κατοίκους γιατί έγινε τη νύχτα. Σε μια ώρα είχανε τρεις δονήσεις», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ ο κ. Χουλιάρας.

    «Αυτή την στιγμή έχουμε τέσσερις πηγές που είναι ενεργές, με μικρούς σεισμούς, για πάρα πολλούς μήνες. Αυτό έχει αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται πάρα πολλοί κάτοικοι από μικρούς σεισμούς στην περιοχή της Νισύρου, της Θήβας, στην Κρήτη και στην περιοχή της Ναυπάκτου, στο Αίγιο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το 2026 φέρνει αυξήσεις φόρων: Τι αλλάζει και τι θα πληρώνουμε κάθε μήνα

    Νοικοκυριά και επιχειρήσεις αναμένεται το 2026 να καταβάλουν συνολικά 73,477 δισ. ευρώ σε...

    Πάτρα: Εκαναν “φτερά” τα μηχανήματα ιστορικής λουκουμοποιϊας! Πώς “χτύπησαν” οι δράστες – φωτό

    «Φτερά» έκανε, όπως φαίνεται, ένα σημαντικό κομμάτι της βιομηχανικής...

    Εορταστικοί μποναμάδες: Τι θα πιστωθεί στους λογαριασμούς ενόψει Χριστουγέννων

    Κορυφώνεται μέσα στον Δεκέμβριο ο οικονομικός… «μαραθώνιος» των πληρωμών, των δώρων...

    Απίστευτο: Αυτόνομο ταξί κοντοστέκεται και χαζεύει σκηνή εγκλήματος (+video)

    Ένα ακόμη παράξενο περιστατικό με αυτόνομα οχήματα καταγράφηκε στο Λος...