Χουλιάρας: «Περιμένουμε ισχυρό μετασεισμό που θα βεβαιώσει ότι ο 6,3 ήταν ο κύριος»

    Ημερομηνία:

    Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, έκανε στον ΣΚΑΪ την εκτίμηση ότι η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζάκρου ήταν η κύρια.

    Ο κ. Χουλιάρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να περιμένουμε λίγο να το βεβαιώσουμε με έναν ισχυρό μετασεισμό τις επόμενες μέρες αν είναι ο κύριος σεισμός… Φαίνεται ότι εκεί είμαστε».

    «Στο Αρκαλοχώρι μετά τον 5,8 αμέσως είχαμε 5,3, θα περιμένουμε μετά τον 6,3 έναν 5 με 5,5 Ρίχτερ, αλλά δε θα προκαλέσει πρόβλημα, καθώς η περιοχή είναι υποθαλάσσια, ενώ ήδη καταγράφουμε μικρότερους σεισμούς» ξεκαθάρισε, ζητώντας να δοθεί έμφαση στο Αρκαλοχώρι και τους κατοίκους του.

    Δεν υπάρχει σύνδεση του σεισμού στο Αρκαλοχώρι και του σημερινού σεισμού διευκρίνισε επίσης ο σεισμολόγος. Όπως είπε, δεν υπάρχει σύνδεση από μια πρώτη άποψη, καθώς είναι διαφορετικά τα ρήγματα, δυο διαφορετικές ταυτόχρονες πηγές,  και είναι μακρινή η απόσταση των δύο επίκεντρων.

    Όσον αφορά την προειδοποίηση για τσουνάμι έκανε λόγο για τυπική διαδικασία. «Όταν το επίκεντρο ενός σεισμού είναι πάνω από 5,5 Ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο το Γεωδυναμικό εκδίδει αυτόματα προειδοποίηση για τσουνάμι, δεν έχουμε παρακολουθήσει τίποτα ανησυχητικό, πρέπει να δούμε λίγες ώρες να δούμε πώς εξελίσσεται».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέα Ζηλανδία: Σε φυλάκιση 17 ετών καταδικάστηκε γυναίκα που σκότωσε τα δύο παιδιά της και τα έκρυψε σε βαλίτσες

    Σε ποινή κάθειρξης 17 ετών καταδικάστηκε μια γυναίκα στη Νέα...

    Δημήτρης Γκοτσόπουλος: «Πιστεύω στον Θεό, δεν έχω ανάγκη να δω θαύματα για να πιστέψω…»

    Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, πρωταγωνιστής της σειράς «Άγιος Έρωτας», βρέθηκε καλεσμένος...

    “Σώθηκαν” 1646 οικογένειες της Πάτρας – Ολοκληρώθηκε το έργο της ΔΕΥΑΠ – φωτο

    Από την ΔΕΥΑΠ γίνεται γνωστό ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η...

    Πάτρα: Καταγγελία για το ατύχημα στην ΒΙΠΕ

    Το Σωματείο Μετάλλου Πάτρας καταγγέλλει το νέο εργατικό ατύχημα...