Χρ. Αλεξοπούλου: Ανάγκες για φυσικοθεραπεία μέσα στην πανδημία

    Ημερομηνία:

    Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με αφορμή  την αύξηση της ετήσιας δαπάνης της φυσικοθεραπείας εξαιτίας των ιδιαιτέρων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

     

    GLEARNET

    Η Βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν την δυνατότητα, πάντα μέσα στα περιθώρια των δημόσιων οικονομικών, αφενός την ενίσχυση του κωδικού της δαπάνης για τη συγκεκριμένη υπηρεσία και αφετέρου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι ανάγκες covid και post covid ασθενών να καταχωριστούν ως διακριτή δαπάνη, η οποία δεν θα επιβαρύνει τον συνολικό επιτρεπόμενο προϋπολογισμό.

     

    Με δεδομένο ότι ο ορίζοντας λήξης της πανδημίας, παρ’ όλες τις εντατικές και συντονισμένες προσπάθειές μας παραμένει απροσδιόριστος, οι παραπάνω ενέργειες θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τον κλάδο των φυσικοθεραπευτών, οι οποίοι εντέλει εκτελούν υπηρεσίες με βάση τη συνταγογράφηση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης στην τελική διαμόρφωση της δαπάνης, υπογράμμισε η κα Αλεξοπούλου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο heavy metal γιατρός του ΕΣΥ που ψέλνει σε μοναστήρια και ασθενείς

    Η εικόνα του μοιάζει βγαλμένη από ροκ συναυλία. Μαύρη...

    Πενσιλβάνια: 3 νεκροί αστυνομικοί και 2 βαριά τραυματισμένοι από πυρά – Νεκρός και ο δράστης

    Πέντε αστυνομικοί δέχτηκαν πυροβολισμούς, με τρεις να χάνουν τη...

    Γλυφάδα: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης κι έχασε τη ζωή του (εικόνες)

    Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες...

    Παραλιακή Ρίου: Στην πλευρά του Αγίου Βασιλείου το τρυπάνι από βδομάδα

    Επίσκεψη στο εργοτάξιο και τα σημεία που γίνονται παρεμβάσεις στο...