Χρ. Αλεξοπούλου: «Τα μηνύματα της Συνέλευσης της Βοστίτσας, πιο επίκαιρα από ποτέ.»

    Ημερομηνία:

    Διακόσια χρόνια πριν, εδώ, στην Αχαΐα, στην Αιγιάλεια, στη Βοστίτσα, χτύπησε δυνατά η καρδιά της Επανάστασης!

    Αποφασισμένοι για το κοινό καλό, οι πρωτεργάτες της εξέγερσης, γεφύρωσαν τις όποιες διαφορές τους και άναψαν την πρώτη φλόγα, που έμελλε να αποτελέσει την απαρχή του μεγάλου αγώνα για την Ελευθερία.

    Διακόσια χρόνια μετά, οι ιστορικές τους θαρραλέες αποφάσεις, δείχνουν ακόμα τον δρόμο που πρέπει να ακολουθούμε: αυτόν της συνεννόησης και της συνεργασίας.

    Κι αν δε μπορέσουμε φέτος να γιορτάσουμε αυτήν -και άλλες επετείους-με τις δημόσιες τιμές που τους αξίζουν, ας τις τιμήσουμε με τις πράξεις μας.

    Με την επίδειξη εθνικής ομοψυχίας, απέναντι στα κοινά μας προβλήματα. Με την σκληρή μας δουλειά και την προσήλωση στους κοινούς μας στόχους.

    Να αναδεικνύουμε τις επιτυχίες μας και να χαιρόμαστε με τα επιτεύγματά μας. Να μη διστάζουμε να είμαστε περήφανοι για την Πατρίδα και τη Θρησκεία μας.

    Να διδασκόμαστε από τις αποτυχίες και τα λάθη μας. Να τα διορθώνουμε και να βελτιωνόμαστε καθημερινά.

    Ας αποτελέσουν οι πράξεις των προγόνων μας την πυξίδα που θα ορίζει την πορεία μας προς μια Σύγχρονη Ελληνική Παλιγγενεσία.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τέσσερις λόγοι λόγοι που είσαι πάντα κουρασμένος

    Ξυπνάς το πρωί και νιώθεις… κουρασμένος, ή για να...

    Αυτά είναι τα 10 χαρακτηριστικά των τοξικών ανθρώπων

    Στη ζωή μας, όλοι έχουμε συναντήσει ανθρώπους που φαίνεται...

    Τέσσερις σίγουροι τρόποι για καλύτερο σεξ

    Τα υποκείμενα αρνητικά συναισθήματα που έχουν οι γυναίκες γύρω...

    Και όμως τα κρουασάν δεν προέρχονται από τη Γαλλία

    Το κρουασάν έχει μια ιστορία που ταξιδεύει μέσα στους αιώνες και...