Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις 1.425,13 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,11% – Θετικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

    Ημερομηνία:

    Ήπια άνοδο σημειώνουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης (17.9.2024) του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ανοδικής τάσης των ευρωπαϊκών αγορών.

    Φλίγκος

    Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου διαμορφώνεται στις 1.425,13 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,11%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,52 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,03%.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean (+0,94%), της Τιτάν (+0,93%) και της Σαράντης (+0,73%).

    Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas (-1,25%), της ΕΥΔΑΠ (-0,84%) και της Ελλάκτωρ (-0,51%).

    Ανοδικά κινούνται 40 μετοχές, 22 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Mermeren +8,00% και Νάκας +6,90%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Attica Bank -3,65% και Trastor -1,83%.

    ICECAP

    Ευρωπαϊκές αγορές

    Άνοδο καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, χάρη στις μετοχές του κλάδου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 518,16 μονάδες, στις 10:13 ώρα Ελλάδας, με τον βρετανικό FTSE 100 να υπεραποδίδει με άλμα 0,7%.

    Όλοι οι κλάδοι κινούνταν ανοδικά, με κέρδη σχεδόν 1% για τις μετοχές των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και άλμα 0,8% για τις τραπεζικές μετοχές.

    Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην αυριανή απόφαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) για τα επιτόκια.

    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε ποια χώρα του κόσμου απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ

    Η πατρίδα του Κάμα Σούτρα, η Ινδία, βρίσκεται στην...

    Λερναία ύδρα η κοκαϊνη στην Πάτρα! «Της κακομοίρας» σε καθημερινή βάση σε κλαμπ και άλλα στέκια

    Οι τελευταίες συλλήψεις Πατρινών που θα παραλάμβαναν κοκαϊνη από...

    Τα πιο ακριβά έργα του Βαν Γκογκ που έχουν πουληθεί σε δημοπρασία

    Ο Vincent Van Gogh θεωρείται ένας από τους πιο...

    100 άντρες εναντίον ενός γορίλα: Ποιος θα νικήσει; – Γιατί η ερώτηση έγινε viral;

    Το υποθετικό ερώτημα αν «θα μπορούσαν 100 άνδρες να...