Χριστιανική Εστία Πατρών: Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» (ΦΩΤΟ)

    Ημερομηνία:

    Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η θεατρική παράσταση “Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου” που παρουσιάστηκε στη Χριστιανική Εστία Πατρών στον εορτασμό της φετινής εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

    Το θεατρικό έργο παρουσιάστηκε σε τρεις παραστάσεις και παρακολούθησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, χειροκρότησαν με ενθουσιασμό την ερμηνεία των ρόλων αλλά και γνώρισαν την υπέροχη και ίσως πιο αγνή ηρωική μορφή του ΄21, τον Μάρκο Μπότσαρη.

    Το έργο επιμελήθηκε η θεατρική ομάδα της Χ.Φ.Δ. Πατρών ενώ η χορωδία και η ορχήστρα των φοιτητριών της Χ.Φ.Δ. απέδωσε θαυμάσια τα σχετικά τραγούδια. Στον πρόλογο ο εκπαιδευτικός κ. Παπαγεωργάκης Μαρίνος σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Καπετάνιου των Σουλιωτών Μ. Μπότσαρη περιγράφοντας το κλίμα της εποχής ενώ στο κλείσιμο οι φοιτητές ξεσήκωσαν το ακροατήριο χορεύοντας παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς.

    Την επισφράγιση της πρώτης γιορτής έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κατασυγκινημένος μπροστά σε εκατοντάδες νέους και νέες απηύθυνε λόγους πατριωτικούς για τη σημασία που έχει η διαφύλαξη της γλώσσας, της παράδοσης και της ιστορίας μας στους δύσκολους καιρούς μας. Ευχαρίστησε καρδιακά τις φοιτήτριες και τους φοιτητές και κάλεσε όλους να αντισταθούν στο κλίμα αποϊεροποίησης των πάντων που σαρώνει και την πατρίδα μας. Στη δεύτερη γιορτή το κλείσιμο έκανε ο παν. Αρχ. π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης,ο οποίος τόνισε το φρόνημα των Αγωνιστών του ΄21 που πρέπει να αποτελεί οδηγό και για τους σημερινούς Έλληνες ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει τους συντελεστές της εκδήλωσης. Στην τρίτη παράσταση παρευρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσηςκ. Χρύσανθος, ο οποίος με συγκίνηση αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, τόνισε ότι η αγάπη προς το Χριστό και την πατρίδα οδηγεί στον ηρωισμό και την αυτοθυσία, αξίες που τείνουν να ξεχαστούν σήμερα.

    Η θεατρική ομάδα της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, που σε πείσμα των καιρών παρουσιάζει σταθερά θεατρικές παραστάσεις αξιώσεων στις εθνικές επετείους, βρέθηκε πολύ κοντά στη σωστή ανάγνωση του κειμένου και μας έδωσε μια παράσταση ζωντανή, που απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια. Ήταν σίγουρα ένα απαραίτητο γιατρικό στις ημέρες μας για όλους.

    Χριστιανική Εστία Πατρών: Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» (ΦΩΤΟ)

    Χριστιανική Εστία Πατρών: Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» (ΦΩΤΟ)

    Χριστιανική Εστία Πατρών: Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός του Σουλίου» (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οκτώ συλλήψεις από τη συμπλοκή ανηλίκων στη Βάρκιζα μετους τέσσερις τραυματίες

    Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (23...

    Ο Νίκος Καρβέλας έπαιξε πιάνο και τραγούδησε μαζί με τον τριών ετών γιο του – Δείτε το βίντεο

    Μια οικογενειακή στιγμή με τον Νίκο Καρβέλα να παίζει πιάνο και...

    Πάτρα: Καταγγελία για την απομάκρυνση δασκάλου από τον Φάρο Ποντίων Πατρών

    Εγραψε η πρώην αντιπρόεδρος "Φάρου Ποντίων Πατρών" Βιβή Λουκοπούλου: "Πριν...

    Πολάκης για το βιβλίο Τσίπρα: Εκοιλοπόνιε το «βουνό» και λέει πολλά ψέμματα

    Ο  Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του Ιθάκη κάνει πολύ αιχμηρή αναφορά στο...